31 januari 2010

jag älskar dig mer och mer för varje dag.
dagen idag började med en rask promenad på 50 min skulle gått innan frukost men valde att göra det innan eftersom jag vaknade av hunger typ, haha. men efter promenaden kom jag hem och byte om sen vart det iväg till stallet. i stallet fixade jag iordning allting sen gick jag ner och hämtade thriller. han fick stå i gången och äta hö samtidigt som jag borstade honom. eftersom det var så himla kallt och jag skulle rida ut fick thriller ha ett flech + två skritt täcken haha, men jag vill inte att min älskling ska frysa.

dagen ridpass vart i på fältet började med att skritt fram på lång tygel i skogen sen vidare till fältet. måste bara säga att thriller var verkligen skit duktig han kämpade som en gud och tyckte att det var hur kul som helst att bara få springa av sig på fältet. vi körde alla gångarter idag och det var sånt tryck i galoppen så man fick värsta kicken och det var även svin kallt i ansiktet. vi ställde inga större krav idag ville bara ha en mys stund med världens underbaraste häst och det fick vi verkligen, men några övergångar gjorde vi för att få han att landa lite på jorden och det var inga större problem lite taktande men  inte alls mycket men jag förstår honom till 100. han tyckte även att det var sjukt jobbigt och han svettades och frustade men öronen var spända framåt under hela passet. red ungefär 25-30min på fältet för att inte köra slut på honom.  jag ska försöka komma ut i skogen och fältet i veckan nu med hoppas på att det är fint väder så det inte hinner bli mörkt tills jag kommer hem.

efter passet fick han stå i gången hans svett var redan torkat så kände att jag kunde släppa ut honom i hagen trots allt. han fick på sig lite nya varma täcken sen traskade vi ut till hagen med en påse hö också. fick skynda mig på lite då jag skulle in till min morfar att äta sen vidare för att spela badminton. efter badmintonen var jag min mamma och min syster tvungen att åka tåg hem!! min pappa skulle på bio och vi gjorde så att han fick bilen. men jag ångrar mig inte för fick träffa min älskade pojkvän så vi åkte samma tåg och pussades massor. massa massa kärlek till hononom!! när jag vet hemma med bussen sprang jag upp till stallet och gav honom hans betfor och myste lite.


30 januari 2010

you are amazing!!!
igår vart det inget uppdaterande pga utav att det bara finns en dator i vårat lila hus. men dagen började med ridskolan red en häst vid namn mbrhama inte riktigt min stil utav häst kändes som om den skulle få sönder, usch. men det gick riktigt bra i slutet, vi var bara 2 st så det var riktigt skönt och självklart vart det snälla rara louise. men slutade vid 3 tiden och tog åby bussen till rese sen väntade jag på min pappa för han skulle hämta mig. väl hemma gick jag och mamma till stallet tillsammans, mamma mockade jag myste och gjorde mat åt thriller han fick faktiskt vila igår igen för jag var lite trött i kroppen. men efter stallet tog jag mina stavar och tog en rask promenad på 50 min och idag har jag världens tränings värk i varenda liten muskel i kroppen.

men idag så tog jag mig en morgon promenad meningen var att jag skulle gå 50 min rundan innan frukost men min snälla mamma väckte mig med frukost på sängen så vart lite svårt att hålla emot men efter frukosten tog jag stavarna och fick även med mig min syster på en raskpromenad, var till och med tvungen att sakta ner några gånger för min syster hängde inte med haha. men det har även öppnat ett gym här borta i blacka och vi var där och tittade vekar vara suveränt har skrivit upp några pass som jag vill gå varje vecka, det är yoga, dance och box ska försöka klämma in det i veckorna för då kan mamma hjälpa mig mocka så rider jag bara. efter vi kollat klart gick vi hem igen väl hemma tog vi på oss andra kläder sen vidare till stallet. i stallet mockade jag och min syster gjorde mat sen gick min syster ner och hämtade honom medans jag plockade fram all hans utrustning. bestämde mig för att det skulle bli en skogsrunda med trav och skritt och det vart det.

dagens skogspass gick super min rara syster gick med i den höga snön thriller tyckte det var jobbigt att behöva lyfta korrekt och arbeta korrekt hela tiden så det vart lite protester men det är lite för hans lathet. var ute i ungefär 45 min och han var verkligen super duktig, vi tog även en galopp och herre j*vlar vad han tog i alltså är faktiskt glad att gramanen var på annars skulle jag nog inte fått stopp på honom. i slutet gjorde vi massa övergångar i skritt & trav för att han blir lite uppspelt men jag ville få tillbaka honom och komma till arbeta och efter bara kanske 3-4 övergångar lyssnade han som en gud på mina hjälper, duktiga häst. när vi var hemma tog vi av allting sen satte på han 1 flech ett inne täcke sen vinter täcket på och tog med hö som han fick smaska på i hagen, strechade ju honom också men det har jag ju tagit som en vana.

nu sitter jag hemma i huset och väntar på att min syster ska hopp ut ur duschen så jag kan hoppa in, dagen kommer spenderas med min syster vi ska äta på tacobar sen blir det bio och vi ska se avatar och jag vill inte bli besviken så därför har jag inga större förhoppningar på den. just ja den 9 februari åker vi till veterinären med thriller och thriller ägare anna ringde och berättade exakt hur det låg till i minsta lila detalj till veterinären och hon säger att jag ska forsätta rida på som vanligt som om han vore i igångsättning eftersom han blir bättre till och från. hoppas över hela mitt hjärta att det inte är något allvarligt så vi kan komma ut på tävlingbanorna, om inte den drömmen skule uppfyllas blir han min aqilite häst på hela tid aldrig att jag klara mig utan honom!!.



28 januari 2010

du är lyckan i mitt liv, thriller !!
inget skrivande igår heller men nu är det så att både min dator och min systers dator har krachat, eller bådas laddare har krachat och utan laddare inget batteri, och utan batterie ingen dator. så nu är vi 4 st i familjen som bråkar om en liten datorn, stackars dator. men för att komma till det bloggen handlar om.

igår var det skola gick ända till klockan 4 duktig som jag var jobbade jag på flitigt hela dagen. efter skolan kom pappa och hämta mig så åkte vi hem, möttes ännu en dag av att min älskling var hemma hos mig. vi myste lite & åt sen åkte han hem och vid 6 sprang jag vidare till stallet, mockade och gjorde maten först sen vart det att borsta. efter att ha borstat lite ringde lila becca och frågade om jag ville löshoppa med dom och då valde jag att släppa honom i ridhuset lite så han skulle få springa lite. satte på han sakerna sen sprang ut i ridhuset becca var med också eftersom dom skulle löshoppa sina kusar efter jag släppt thriller lite

inne i ridhuset gick jag med honom i 10 min ungefär sen släppte jag han så han fick gå lite själv runt och lula lite sen vart det att ta av hans täcken och börja trava och jag reagerade på direkten att det var någonting men becca var lite tveksam. efter att ha ståt och kolla på honom i kanske 10 min kom beccas mamma lollo in och höll med mig hon såg något också. det konstiga var att vi inte riktigt kunde konstatera vad det var? ibland såg det ut som stelhet ibland såg det ut som om han markerade vi saktade av honom sen vart det bara att gå in. han var varken varm eller svullen bakbenen fast det kollade jag ju självklart innan. tråkigt nog ringde jag ägaren och var tvungen att ställa in träningen imorgon ville inte träna om det är såhär. det konstiga är att när man rider så är det knappt någonting han kan kännas lite kort men ibland känns han verkligen hur fräch som helst men tror det är skillnad att släppa honom i ridhuset och att rida honom. när jag rider honom kan jag balansera upp honom på ett helt annat sätt och få honom att arbeta medans när man släpper honom springer han bara på och det finns inget som stöttar eller balanserar upp honom på det sättet som när man rider. så nu har iallafall ägaren ringt veterinären och kollat lite får se vad veterinären har sagt till henne hon ska ringa senare ikväll.

idag
dagen började med praktik som vanligt hade sovmorgon till klockan 08:00 ungefär super skönt och det var tur det för i natt har jag inte kunnat sova ett dugg har tänkt alldeles för mycket så har inte fått alls mycket sömn så lite sovmorgon hjälpte mig mycket under dagen. dagen på praon rullade på beccas snälla mamma lollo kom och hämtade oss vid två tiden ungefär och då åkte jag till stallet på direkten, hade ju intaget idag.

i stallet började jag med att mocka och göra maten så allting sånt var klart, var väl klar med allt sånt lite över 3 och då började jag ta in dom. det är så j*vla halt ute usch och fy det är nästan så man inte vill gå. jag ramlade iallafall 4 gånger idag och det gjorde verkligen aj aj, jag lanade självklart rakt på ändan alla gånger typiskt. men när alla hästar var inne och alla hade fått på sig sina andra täcken myste jag lite med thriller sen begärde mig hemåt. slängde i mig lite mat sen tog jag mig i kragen och tog min stavar och gick ut och gick i 50 min, jag är så himlans duktig. nu är jag hemma efter promenaden och ska snart iväg till stallet igen för att mysa med världens underbaraste häst!!


27 januri 2010

du är det bästa som finns!!
igår vart det inget updaterande för jag kom inte hem ifrån stallet förens klockan var 21:20 någon gång så hade ingen större lust att sätta mig och skriva då var tillräckligt trött så sprang in i en dusch sen bums i säng.

min syster var ju med mig i stallet igår så det gick lite snabbare, hon mockade medans jag gjorde maten sen bytes vi av så jag mockade hon borstade, det är alltid underbart att få lite hjälp i stallet speciellt när det är mycket i skolan. men när jag mockat klart började jag också borsta lite medans min syster hämtde utrustningen. när utrustningen var på traskade vi oss iväg till ridhuset.

började passet med att gå 10 min med honom i ridhuset sen vart de att hoppa upp och börjar jobba. det gick sådär tror hela min dag igår vart lite sådär och det följde tyvärr med till ridningen också det som brukar vara dom underbaraste timmarna på dagen att få vara med honom men igår hade jag en dålig dag helt enkelt. jag skrittade ganska länge och han var verkligen jätte fin i skritten och arbetade på riktigt bra. sen skulle vi trava och han höjde upp huvudet och vart väldigt hög i formen och bara sprang så fick sitta och göra förhållningar och plocka hela tiden för att få han att komma lägre med nacken för att få med bakdelen. men efter lite om och men släppte det men sen vart det lika väl tillbaka igen. det märks verkligen att det inte är så kul att sitta och nöta i ridhuset längre att han vill ha lite variation men nu hädan efter blir det ut i skogen på helgerna det är han verkligen värd så mycket som han arbetar och ställer upp i veckerna. men efter att ha galopperat lite vart han mycket lugnare i sig och dom sista 15 min arbetade han verkligen på. det kändes så väl han var en rikigt klocka och gjorde vad man bad honom om. han var svett efter passet iallafall det är ju ett + då vet man att man fick ut något utav ridpasset bara att de tog lite längre tid än vanligt.

efter ridpasset vart det in i stallet pyssla om honom sätta på honom täckena sen hämtade jag hans betfor. myste lite med honom i boxen innan jag gick hem. han var faktiskt otroligt mysig idag när jag kom till stallet han stod och myste med min luva och puffade på mig för att han ville att jag skulle klappa och när jag väl gjorde det la han sitt huvud på min axel.


26 januari 2010

nu är jag hemma eller har varit de i ungefär en timme. skolan idag har gått lika bra som igår, på morgonen tog några tjejer i klassen blodprov och lite sånt för att vi håller på med hälsa och kost nu. klockan 11 åkte vi ut till åby för speciellt idrott först vart det mat och jag tog en kebab tallrik aldrig mer säger jag bara. får verkligen inte i mig skräp mat längre känns som om det ska komma upp varannan minut. men efter det vart det en frisk promenad från åby krog till åby ridskoa. när vi kom till åby vart det att börja fixa hästar jag fick jooker även kallad isbjörn enligt mig. 
 
vi hade en evighets övning, det var massor utav bommar som man sedan höjde upp till hinder tänkte lägga upp den övningen här ikväll. det gick inte alls bra att rida jooker idag jag mådde så illa och vart sjukt okoncentrerad och han blir så dunde stark i hoppningen så det går inte arbeta honom utan man måste bara hålla tillbaka honom och göra förhållningar varannan minut. jooker är en nordsvensk/fjording lustig blandning men han är super go annars. åbys hemsida hade tyvärr ingen bild på honom men ska lägga upp en så fort jag får tag på en.

efter åby vart det att ta bussen till rese centrum och jag hade världens tur så mitt tåg kom precis perfekt. väl hemma mötes jag utav en underbar älskling. nu har han tyvärr åkt hem men fick mysa lite iallafall. nu ska jag äta lite mat sen blir det att bege sig av till stallet, min snälla syster ska följa med.


26 januari 2010

JAG ÄLSKAR DIG UNDERBARA HÄST!!







25 januari 2010

rädslan att förlora dig växer och växer för varje dag, skulle aldrig klara mig utan dig!!
dagen började som vanligt med skolan tyvärr utan becca, inte kul. dagen rullade på bra slutade klockan 15:00 och tog bussen spårvagnen direkt ner till tåget och jag hade världens tur så det kom ett tåg precis. väl hemma slängde jag mig i två toast sen vidare till stallet fixade i ordning sen vart det att börja borsta och sätta på hans utrustning.

dagen ridpass var både upp och ner, vi var verkligen inte överens i början och jag fick verkligen kämpa för att få honom att arbeta han verkligen vägrade. det tog nästan 45 min och få han gå som jag ville men efter mycket envishet och vilja så gick det rätt så bra är inte nöjd men är nöjd för hur det gick i början. gjorde lite som igår med öppna sluta och skänkelvikning han lyssnar riktigt bra på mina hjälper. han måste ju hela tiden hållas igång med arbeta så han inte tappar fokus. både han och jag börjar bli lite trötta på att sitta och nöta i ridhuset känns inte så kul längre så när helgen kommer blir det full fart i skogen. han ska få ur sig sin energi och känna livlusten, fredag blir det förhoppningsvis uteritt med becca lördag blir det uteritt  med becca och söndag blir det att rida på gärdet. tror att det kommer bli lite roligare att gå in och arbeta i ridhuset sen igen då. vi har suttit och nöt där inne vet inte hur länge. man behöver variation i sin ridning för att klara av alla dom olika stegen.

efter ridningen tog jag in honom hade ju redan fixat allting i stallet så var bara att pyssla om honom. satte inte på honom back on track paddarna utan smörjde honom med arnika i stället sen strechade jag honom. men efter det vart det sätta på täckena sen in i boxen och äta sin betfor. just ja han fick även nya skor i dag och nu har vi snösulor runt om för när snön smälter blir det ju styltor som värst så passade på.


24 januari 2010

var som sagt i stallet förut och gick med thriller, gick i ungefär 30 min. det var 20 min raskt resten vart det lite lek och lydnad och thriller verkligen älskar det. efter att ha gått tog jag in honom borstade honom lite sen hämtade jag hans betfor och la i gurkmeja som han nu alltid får i sin betfor. nu är jag hem duschat och fixat har även sätt på ponny akuten, tycker faktiskt det är riktigt bra för er som inte har sätt det, se de!! 
http://svtplay.se/t/122051/ponnyakuten 

tänkte även påminna er lite
idag den 24 januari kl 21:00 på SVT 24 är det världcupen i hoppning.
Leipzig, tyskland (sammandrag).



24 januari 2010

you make me happy.
idag kom jag till stallet vid 11 tiden mockade och gjorde maten så han fick vara ute lite längre. gjorde lite extra fint i boxen också städade den lite och sköljde ut krubban blir så himla grisigt när han äter luzhern. vart klar i stallet vid 12 någon gång och då gick jag ner och hämtade honom i hagen. borstade och fixade iordning honom sen ut i ridhuset.

dagen ridpass gick riktigt bra jag hade nog ett leende på läpparna hela tiden det gick riktigt bra. idag hade jag dom längre sporrarna tycker egentligen inte om sporrar i huvud taget så har ridit med typ bäbis sporrar men idag satte jag på mig dom mycket större. han var så himla duktig och vart svettig för den delen också. vi gjorde lite allt möjligt minska och öka volter bakdelvändning öppna sluta skänkel vikning och allting sånt och det bara flöt på visst att han protesterar men det är bara att tänka fram så går det. han protesterade riktigt rejällt en gång så han sköt rygg och jag tappade balansen men höll mig kvar iallafall. han är så himla duktig och följsam visst att han försöker smita men nu har jag lärt mig att få honom på rätt bana och arbeta hela tiden det är nog därför protesterna börjar öka. är riktigt stolt över honom idag man blir lycklig när det går så här bra som det gör.

efter ridpasset vart det in i stallet borsta av honom och byta täcken, satte även på honom back on track paddarna på ryggen på honom. sen vart det in i boxen och äta lunchen han får sin betfor när jag ska upp till stallet igen vid 18:15 ungefär för då ska han gå 30 minuter i ridhuset. men var tvungen att skynda mig lite i stallet klockan hann bli 15:30 och jag skulle till raketstadion med min familj och spela batminton, vi ska göra det som en familje grej varje söndag. kan säga att det var riktigt kul jag älskar att spela batminton jag tjatar om det jämt när det är sommar, känns även skönt att hela familjen gör någonting tillsammans. men nu är jag hemma ifrån batmintonen och ska slänga i mig lite mat sen vidare till stallet och gå promenaden med honom.


23 januari 2010

nu har jag varit och gått med thriller i ridhuset. gud vad jag känner mig duktig och engagerade och det bästa med det är att jag verkligen älskar det jag verkligen älskar att vara i thrillers närhet att busa pussa mysa allting med honom är underbart. hann tyvärr bara gå 20 min pga utav att min mamma skickar sms och säger att det är mat, typsikt jag som hade tänkt gå längre. men under dom 20 min hann jag få in lite bus jag släppte honom men han gick efter mig fortfarande sen så sparang jag lite och han vart busig och sprang efter hihi. gjorde även några lydnads övningar och thriller börjar förstå nu vad det är jag menar. efter att fått smset vart det att gå in i stallet byte täcken på honom sen in i boxen sen gav jag honom betforen med gurkmeja i och thriller slickar i sig det som om det vore det bästa han någonsin ätit? han är allt en lustigkurre ibland.


23 januari 2010

jag vill aldrig vara utan dig!!
hann tyvärr inte skriva någonting igår så nu kommer det en liten uppdatering

22 januari
fredagen började med att mamma skulle skusa in min syster till en gymnasie mässa på passade på att åka med henne så hon kunde skusa mig till åby ridskola efter det. när vi hade lämnat elin på haga gymnasiet märkte vi att klockan var alldeles för tidigt för att åka till åby så då åkte vi yill city gross istället och köpte gurkmeja till thriller. när allting var handlat och klart åkte vi till åby och kom perfekt till vi började.
hästen jag red då hette falco har ridit honom några gånger innan men det har aldrig gått så bra som det gick i fredags att rida honom, cattis var även väldigt nöjd med honom och jag fick beröm alltid lika kul. dagen på åby slutade 14:30 och då kom min älskling och mötte mig i resecentrum så vå tog samma tåg tillsammans hem sen. när jag väl var hemma sprang jag vidare till stallet för att fixa i stallet sen rida thriller. jag vart överraskad när jag kom till stallet för då hade mamma mockat och sköljt ut marburkarna så jag behövde bara göra maten.

ridningen igår gick bra han var lite halvstel och hade tränings värk men red på iallafall. jag var ganska trött igår så hade inte så jätte mycket ork att rida honom men jag gjorde så gott som jag kunde. jag arbetade mest att få fram honom hela tiden. vart även att tänka lite mera på mig själv att ha korta tyglar så dom inte glider ur handen på mig som dom brukar göra och kolla lite extra på min sits.

23 januari
dagen idag vaknade jag upp hos min pojkvän, min snälla mamma kom och hämtade mig vid 10:30 tiden och då vart det bara hem sätta på sig stallkläderna och vidare till stallet. gjorde alla stallsysslor innan och jag hade besämmt att rida ut med maria på annas häst victor vid 14:00. jag höll på att fixa och dona i stallet bra länge sen vid 1 tiden gick jag ner till hagen och myste lite med thriller och han tyckte det var mys han också. vid 2 kom maria och då gick jag ner och tog in honom sen fixa honom. 

dagen ridpass vart i skogen med maria och victor vi red i 1½ timma. hade tänkt att han skulle få skritta på lång tygel och slappa lite men ändrade mig efter 10 min och arbetade honom resten utav turen. han var jätte dukig var lite fjåsig då & då men då märker man att thriller lever iallafall haha. jag lurade in maria där man verkligen var tvungen att rida med hela kroppen speciellt skänklarna. det var träd väldigt väldigt tät och vi var tvugna att ta oss igenom det, thriller var jätte duktig och lyssnade jätte bra på mina skänklar hade ju mina gympa skor på mig så kunde ju tyvärr inte ha sporrarna men det funkade iallafall. efter att ha snävat igenom oss det där och trampat i hög snö började det luktade varm häst om thriller och han frustade. jag var iallafall nöjd över honom idag men imorgon blir det ett hårdare pass för thriller i ridhuset det behöver både han och jag.


21 januari 2010

du är världens bästa häst !!
idag var det praktik som gällde och duktig som jag är klev jag upp ur sängen. kom till praktiken vid 08:30 och åkte hem vid 14:30 dagen har varit suverän har faktiskt saknat praktiken lite konstigt nog. praktiken rullade på bra idag sen vart det att ta bussen hem, skulle egentligen sprungit till stallet egentligen men var tvugen att äta någonting var så himla hungrig så mamma hade gjort 2 toast åt mig, super snällt. jag hade ju intaget idag i stallet men mockade och gjorde maten innan jag tog in alla hästar. alla hästar var super snäll att ta in förutom thriller? han som brukar vara den snällaste. han fick något ryck så han stegrade så grimskaftet fastnade mellan hans ben och fastnade i min fot så jag typ släppades i snön fast på fötter. han vägrade stanna han vart nog rädd för alla maskiner men strunt i det. när alla hästar var inne och thriller hade ätit upp maten så tog jag ut honom och borstade lite sen satte jag på han saker sen ut i ridhuset.

dagens ridpass vart skritt arbete ännu en gång, eftersom han var lite halvstel/tränings värk igår och vart lite kort i stegen så valde jag att skritt arbeta honom idag igen för jobba lite mera med skritten. jobbade lite som igår med att öka och minska volter sen gjorde jag även mycket tempo växlingar i skritten och det hjälpte thriller. jag varierade lite i ridningen att jobba honom som vanligt med att försöka få att bra stöd i handen sen att släppa tyglarna lite men fortfarande lite stöd så han fick trampa på lite extra och bli lång och låg. eftersom jag rider barbacka så känner man mycket väl när han arbetar med sin rygg och när jag arbetade honom lite lägre kände man hur han tog i och arbetade med ryggen men efter att ha varierat lite mellan dom två olika lägena så fick jag till det när vi arbetade på kortare tyglar också. när jag hade arbetat klart honom hoppade jag av och gjorde lite lydnads övningar och det var samma övningar som igår, jag strechade även han sider och ben. jag passade även på att busa lite med honom och han vart väldigt, väldigt glad? när jag sprang iväg och ropade på honom kom han springandes efter och frustade och rystade på huvudet han var så himla söt. jag var i ridhuset i ungefär 1½ timma och jag red i 45 min och resten utav tiden körde vi lydnad och bus. och självklart vart det massor utav morötter när han gjorde bra ifrån sig.

efter ridningen ställde jag honom igången men en påse hö som han smaskade på medans jag myste och fixade med honom. jag satte på back on track paddarna på ryggen som jag ska ta bort senare ikväll. jag måste bara säga att thriller har blivit så himla mysig efter att jag hade tagit bort lindorna och skulle linda upp dom så stod jag med ryggen mot honom och han kommer och lägger hela sitt huvud på min axel och håller huvudet kvar där och pillar lite med läpparna, älskade häst. vi stod och myste ett bra tag sen vart det in i boxen och äta god betfor med morötter i hihi. 

 


20 januari 2010

gurkmeja nu har jag bestämmt mig för att börja ge thriller gurkmeja. folk i stallet har rekomenderat de och nu har jag suttit över en halv timma och läst på internet om gurkmeja och tänker testa det. en i stallet säger att det hjälper men andra säger att det inte göra, men vad gör det? man kan alltid testa funkar det inte så funkar det inte. så blir att åka in till stan i helgen och köpa hem lite gurkmeja till grabben. jag tänkte skriva några ord var gurkmeja kan hjälpa till med, det kanske är lite intressant?
 
gurkmeja hjälper till att smörja lederna lite, alltså så är det bra för lite stelare leder. det anses även hjälpa inflammationer i leder, muskler och andra organ. när man ger hästen gurkmeja ökar även blodcirkulationen den sägs även vara inflammationshämmande. det hjälper även hästens matsmältning så att den förbättras.


för er som är intresserade så är det även hoppning på EUROSPORT.
kl 20:10 började det och det är världs cup i hoppningen, mecehele, belgien



20 januari 2010

nu har jag varit i stallet för andra gången, gick med honom i 30 min i ett raskt tempo. pappa hade köpt 15 kg morötter så tog med mig de till stallet sen när vi skulle ut till ridhuset plockade jag på mig massor utav morötter för tänkte göra lite lydnad med honom efter att ha gått klart. när jag hade gått klart med honom ställde jag mig i mitten och stretchade han, både ben och åt sidorna så han fick stretcha ut, körde även lite lydnad, som att han skulle stå kvar när jag backade sen stå där tills jag bad honom komma till mig. det gick väl bra men han förstod inte riktigt och det förstod jag för det är ju inte något vi brukar göra men när man håller på med lydnads övningar från marken kommer man hästen mycket närmare.

imorgon ska jag faktiskt till praktiken hur jobbigt det än kommer va behöver jobba lite fysikst känner jag. min lärare ska även komma och jag rebecca ska prata med våran handledare och våran lärare så är lika bra att raska sig upp dig. tar bussen här ifrån vid 8 och slutar vid 2 tiden så är inte så himla länge iallafall så står nog ut ska vi se. efter praktiken har jag intag så blir att springa direkt till stallet efter praktiken.


20 januari 2010

you are my darling.
idag kom jag till stallet vid 11 tiden vart ingen skola idag heller det känns bara så jobbigt alla frågor alls äckliga nyfikenhet, tanken på det gör mig galen så jag valde att stanna hemma. jag fick inte så mycket sömn inatt jag vaknade varannan timma och hoppade på att nova var tillbaka, trodde aldrig att det skulle vara såhär jobbigt. jag gick till stallet vid 11 tiden fixade och styrde innan jag tog in thriller så allting var klart. tog in honom vid halv 1 någon gång och han stod i gången samtidigt som han stod och åt hö så borstade jag honom, borstade i mer än en timma sen hämtade jag tränset och benskydden.

jag hade bestämmt mig för att han skulle skritt arbetas idag och så vart det. jobbade mycket på att minska och öka volten med sidvärtsrörelser och han var jätte duktig förutom då han vill smita ifrån arbetet och skjuter ut bogen,fy. han kändes lite extra kort i stegen men tror det kan bero på lite tränings värk också han ville inte riktigt gå fram utan spännde till sig i ryggen men då gjorde jag så att jag längde tyglarna sen drev jag framåt och då gick det bättre började sedan plocka upp tyglarna sakta men säkert och då vart det lättare för han att gå fram och spände sig inte alls lika mycket. gjorde så några gånger sen vart han fin i skritten det är lite så man får hålla på med honom eftersom han mer än gärna kortar stegen och spänner sig i ryggen och väljer då att inte arbeta med varken rygg eller bakdel. i början när han kom till mig fick han inte ens ett övertramp utan gick i samma fotspår så vi har kommit en bra bit påvägen med skritten. han är tyvärr fortfarande lite för kort i vänster bak men det strechar vi lite extra och sen dess har det verkligen blivit skillnad på hans bakben. red i ungefär 40 min sen hoppade jag av och gick jätte snabbt med honom i ridhuset som avslutning så han verkligen fick sträcka ut sig och det hjälpte faktiskt så blir väl att göra så när det väl är skrittarbeta.

efter ridpasset vart det in i stallet jag ställde fram en påse hö i stall gången som han smaskade på medans jag tog av honom hans utrustning och borstade honom. när utrustningen och allting var av la jag på back on track paddarna på ryggen igen, ska dit ikväll igen och ta bort dom sen ska jag gå ännu en promenad med honom i ridhuset kanske bara 20 min men det blir snabbt då också så han får sträcka ut sig sen efter det blir det stretching. han fick stå att käka lite hö i gången medans jag bara myste med honom sen fick han gå in i boxen där det fanns massor utav mat i krubban. valde att ge honom hans vanliga eftermiddags lunch så får han sin betfor efter vi har gått i ridhuset så det inte blir allt för mycket mat på än gång..


19 januari 2010

idag kom jag till stallet vid ungefär 11 mockade och gjorde maten och allting sen gick jag ner och hämta thriller. stod och borstade honom i ungefär än timma samtidigt som han stod och smaska på sitt hö jag hade lagt i en ikea påse på golvet.. sen kom min syster till stallet eftersom hon skulle filma mig och thriller så vart sätta på honom alla grejer sen ut i ridhuset. min syster gick med honom lite ridhuset medans jag tittade på, haha. hoppade sen upp och elin började filma. det kändes bra och det var så skönt att vara i stallet i huvud taget bara få vara med älskade thriller det var underbart. började iallafall skritta och han var jätte duktig är stolt över honom och han känns så avslappnad mot vad han gjorde när han kom till mig. jag red lite på de vi fick i övning på träningen i måndags eftersom jag inte lyckades så bra med det i igår så tog jag ett nytt försök idag och det var inga problem. så fort jag och thriller får till känslan går det som ett rinnande vatten och det är inga problem alls. visst att han protesterar lite då och då eller försöka springa iväg lite men det hör trots allt till och är stolt över vart vi kommit idag. jag kanske inte behöver berätta mera om mitt ridpass ni kan väl sätta er att titta på videoserna istället? första är skritt och andra trav.

efter ridningen gick vi in i stallet han skulle egentligen fått gått ut men valde att inte släppa ut honom eftersom han vart svettig och ville inte ställa honom ute när det snöar och är kallt ute så jag stod och borstade honom ännu mera. samtidigt som jag borstae fick han smaska på hö som innan, la även på thriller två st back on track paddar på ryggen sen slängde jag på honom ett ylle täcke sen ett lite tjockare inne täcke på de och lät han stå samtidigt som jag stod och myste med honom. efter att ha varit i stallet lite mera än 5 timmar gick jag hem och duschade och la in filmerna, klockan halv 5 skulle vi vara på kalas så hade lite bråttom. men innan kalaset åkte vi upp till stallet så tog jag bort back on track sen åkte vi vidare till kalaset. efter kalaset sprang jag ännu en gång till stallet för att byta lite täcken stannade även och pratade lite med anna. men nu är jag hemma och nu är det bara att ni ser filmerna.

dumma åsikter kan lämnas utanför och jag vet mycket väl hur min sits ser ut och att den behövs bättras.




19 januari 2010

vart inte mycket uppdatering igår men tror att ni förstår att jag är i en lite jobbig situation just nu. att förlora en familje medlem sådär när man vet att man har år kvar med henne egentligen, det är svårt & jobbigt. men igår var ju som sagt ingen super dag med drog mig upp till stallet iallafall, fixade iordning maten och allting först sen tog jag på honom alla saker för att rida.

vi red i ridhuset igår skulle träna på vad vi gjorde i förrgår på träningen men det gick inte alls bra jag var så ledsen och vi vart bara osamas så jag valde efter en halvtimmas försök så orkade jag inte mer ville bara lägga mig ner och gråta det gör så himla ont i kroppen. snälla anna var i ridhuset också och hon erbjöd sig att mocka, tack så hemskt mycket anna!! men jag tog bara in honom i stallet tog av och satte på han hans saker sen fick han sin betfor sen vart det att ungefär springa hem. det var lika tungt när jag var hemma men jag kunde iallafall lägga mig i sängen och bara slappna av och tänka så mycket jag ville utan att behöva hålla in tårarna.

idag blev det ingen skola för mig utan tar mig i kragen och går dit imorgon det är ett måste får väl gråta om det behövs men skolan är viktigt och jag som har kommit igång med skolan så bra jag kan inte bara lägga ner nu, jag får göra det för novas skull. idag blir det nya tag med stallet och jag ska rida tror bara att jag behöver bli lite mer koncentrerad sen går det. igår vart det lite för mycket men kan tänka mig att det går lite bättre idag. thriller är ju min andra stjärna som gör mig så lycklig. han är min vackra prins som jag aldrig släpper tagt om, aldrig.


18 januari 2010

 R.I.P



idag fick våran prinsessa lämna jorden det är en sån tyngd över bröstet. hon var en underbar hund med en helt otrolig personlighet trots att hon rapa, sket och pratade så var hon en klass för sig. det finns inte 1 ända hund inte ens 1 hund som var en sån hund som våran prinsessa nova var. hon var speciell på alla sätt och viss hon var underbar från topp till tå hon gjorde än glad dom dagarna man helst bara ville försvinna. dom dagarna det är dystert ute har hon alltid livat upp de med att komma viftande på svansen och stryka sig emot en. hon var familjens ögonsten och vi älskade henne mer än något annat. det var trist att hon var tvungen att lämna oss så tidigt hade tänkt mig flera år med henne men tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig. jag vet att hon älskade oss lika mycket som vi älskar henne och kan bara tänka mig att hon är tacksam över att slippa lida psykist. nu menar jag inte att hon led pysikst att hon var aggresiv hon var absolut inte aggresiv mot människor men gick tyvärr inte ihop med andra hundar och det tog tyvärr över.. men nova min lila flicka du ska veta att jag finns här och jag vet att du har det bra nu. jag älskar dig över hela mitt hjärta och du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. du är min vackra lila prinsessa och familjens ögonsten..♥

min vackra prinsessa du kommer föralltid att finnas i våra hjärtan.


17 januari 2010

du är ljuset i det mörka, min älskade häst.
idag har det varit en mycket jobbig dag så har inte gjort alls mycket under dagen mest legat i sängen hämtat pizza sätt på tv inget speciellt allt. skulle träna för kava idag var osäker om jag ville till en början eftersom jag var ganska så förstörd men tog min arsle upp till stallet och tänkte att det kanske skulle hjälpa mig på lite bättre humör få mig lite glad. när jag kom till stallet var inte hästarna inne så följde med becca när hon red på ett fält alltid kul att se på dom två. dom är så otroligt starka och vackra tillsammans helt gjorda för varandra trots t-spon små ryck men dom är ett tillsammans. efter dom ridit klart kom min pappa och mamma till stallet pappa mockade och jag borstade thriller och fixade honom eftersom kava och dom skulle komma. börja linda och sätta på barbacka jorden sen ut i ridhuset.

jag hann väl skritta 10-15 min så vart en bra uppvärmning och red utan graman han var jätte fin. sen kom kava och anna och då satte vi på gramanen och började arbeta lite i skritt det gick bra efter ett tag började vi trava och det funkade också bra bara det att han blir så förbannat stark och låser sig ibland men var bara att ställa honom lite sen kicka till lite så kom han till rätt igen och sökte sig mot bettet men inte så mycket så min armar eller fingrar gick av. jobbade mycket på volten sen att göra 10 m volter för att han ska bli stadig och hitta balansen och lyssna på skänkeln. det gick bra och jag hade långa läder och kände mig som vet inte vad såg nog inte klokt ut i början vart jag väldigt ostadig, är man van att rida med hoppläder sen ska man sätta sig i dressyr läder blir en liten omställning för mig. jag jobbade mycket med att få en stadig form och att få han att följa med och inte slinga ifrån arbetet med att skjuta ut en bok lite här och var och vi vart verkligen ett och fick till en riktigt fin känsla och takt. efter att ha arbetat mycket i traven körde vi lite övergångar och tog även lite galopp. vi gjorde så att vi minskade och minskade en volt sen var vi på en 10 meters volt och när han gick bra och inte ställde sig för mycket för att slinga sig undan ifrån arbetet så fattade jag galopp och det var tungt och jobbigt för thriller eftersom han verkligen var tvungen att ta i ifrån bakdelen men det gick bra några sm bocksprång men det var bara att försöka få fram honom så gav han efter. i slutet jobbade vi honom på att få han extremt låg och det gick jätte bra och han sträkte verkligen ut sig och det var det vi ville. kava tyckte även att hans skritt hade blivit bättre och nu ska vi bygga lite i taget. jag ångrar inte en sekund att jag inte red vart verkligen glad av allt beröm och det jag fick så nu är jag ännu mer pepp och bara längtar tills han är helt igång satt men nu tar vi ett steg i taget.

efter ridningen hade jag bara maten kvar att göra så gjorde det smörjde honom sen in igen i boxen äta betfor med massa morötter i och thriller var mycket lycklig av att få smaska på sin efterlängtade betfor.


16 januri 2010

I love you!! 
trots att det är helg kom jag inte iväg till stallet förens på eftermiddagen tror klockan var 16:00 ungefär. när jag kom till stallet valde jag att tömköra på direkten sen göra i ordning allt annat i stallet. jag började borsta av honom sätta på sakerna sen vart det ut i ridhuset. becca och angelica var också i ridhuset, becca fotade angelica och hennes snygging tekila.

dagen ridpass- började med att jag gick runt i ridhuset med honom innan jag skulle tömköra, efter att ha gått i nästan 5-10 minuter skulle jag börja tömköra ställde på på volten nere vid C och skulle spänna tömkörningsjorde och det gick av!? jag vart i chock och becca och angelica bara skrattade. så då vart det ju självklart att ändra planerna så vart att skritta ännu en gång, desto mer jag skritter desto mer vill jag bara sätta igång han ordentligt. men han var iallafall jätte fin hela passet. tog några trav steg för att becca skulle se hur det såg ut och jag vill känna lite. vart bara ett varv nere på volten i båda varven och han varken haltade eller markerade hur skönt som helst, han kändes fräch för den delen också. jag jobbade mycket med att ställa honom och ha kvar ställning + att jag tänkte lite mera på mig själv det här ridpasset hur jag sitter vad jag gör och vad det är jag behöver rätta på för att få en bättre ridning. skrev upp allting förut på en lapp så tänkte skriva upp det på bloggen lite senare.

men efter ridpasset tog jag in honom gjorde dom vanliga sysslorna som görs efter varje ridpass. när det var klart började jag trixa och ändra lite på täckena. innan hade han ett tjockt inne täcke sen ett tjockt ute täcke men nu valde jag att ändra för när han hade så pass tjocka täcken var när det var mellan -15 eller -20 och nu är det runt -1 och -5 så valde jag att byta. så nu står han med ett ylletäcke sen tjockt ute täcke istället tror det blir skönare för honom. när jag trixat klart med täckena började jag mocka och göra maten kastade även ner hö glömde det igår så gjorde det idag istället. när allting var klart släppte jag in honom i boxen så han fick äta sin betfor. medans hans tod och smaskade pussades vi och myste. imorgon kommer kava och ägaren anna, ska rida för kava imorgon.  


15 januari 2010

du är det bästa jag har.
idag var det en kort dag i skolan, började som vanligt 08:30 och vart klart med alla min arbeten som jag hade kvar redan vid 11 tiden, super skönt. efter skolan gick jag och bästa becca ner till stan fixade hennes kort sen väntade vi på min älsakde pojkvän skulle komma så vi kunde äta lite mat. käkade mc och efter det vart den ner till rese centrum för att ta bussen hem till skärblacka. väl hemma i skärblacka låg och och min pojkvän bara och myste ända fram till klockan 4 ungefär och då vart det att lyfta på rumpan och vidare till stallet hann bara mocka innan mamma ringde och sa att det var mat. efter maten igen vart det ju tillbaka till stallet för att göra dom andra sysslorna skulle egentligen bara fixat maten och det men vart att becca kom och gjorde mig sällskap när jag red så passade på då.

dagens ridpass vart att skrittarbeta ännu en gång, orkade inte tömköra och är extremt sugen på att rida hela tiden speciellt min underbara thriller. vi hade iallafall 3 st bommar som var upphöjda som jag skrittade över, han lyfte inte på fötterna till en början men efter att ha fixat lite och rättat avstånden gick det myckt bätrre. han var fin och avslappnad idag också är så stolt över honom. jag måste bara tänka lite mera på mina händer, dom pendlar inte alls lika mycket men jag gör lite fel här och var. men som sagt det är en tränings sak så det är bara att träna bort det. tyckte att det gick bra iallafall och han har blivit så duktig och fin. nu bli det iallafall att tömköra i helgen han behöver verkligen springa av sig lite.

efter ridningen vart det att göra dom vanliga sysslorna som att stretcha och smörja in knä och rygg på honom. myste lite sen släppte jag in honom så han fick äta upp sin betfor klockan var redan 20:30 och dom fodras mellan 21:00-22:00. så myste med honom medans han åt betfor plockade bort lite sen hjälpte jag becca att natt fodra hästarna så slapp hennes mamma göra det. efter vi hade nattfodrat så stod jag och becca och pratade utan för stallet i nästan 1½ timma jag var helt röd om benen när jag kom in. trodde först att jag hade förfrusit mig så kallt var det att bara stå stilla, men vad gör man inte för sin bäst vän ♥. 


14 januari 2010

you are my magical world.♥
dagen idag har varit en toppen dag ända från morgon till kväll. dagen började med att gå upp tidigt men var inte alls trött? men sen vidare till skolan, väl i skolan flöt allting på bra och jag vart klar med min rapport, duktig emelie. är så himla stolt över mig själv att jag har tagit tag i skolan är verkligen bäst känner jag. slutade skolan lite innan 2 tog bussen hem sen sprang jag typ ifrån bussen för att byta kläder sen vidare till ridhuset. hade intag idag + att ridhuset var bokat ifrån 16:15-21:00 så ville helst rida innan då. så efter att ha klätt på sig sina stallkläder var det bara att traska iväg till stallet gick bara in i stallet för att hämta grimskaftet sen ner i hagen och hämtade upp thriller. borstade satte på hans utrusning i stallet sen ut i ridhuset, allting fick gå väldigt fort eftersom jag skulle ta in hästar sen var ju som sagt ridhuset bokat.

idag vart det ännu ett skritt pass, kände inte för att tömköra så satte mig upp istället och eftersom dagen hade varit toppen gick det ju självklart skit bra att rida, blev ingen graman idag känns inte som om det behövs. känns mer riskabelt att den bara ska hänga mellan benen så han fastnar eller någonting eftersom det inte används när jag väl rider. i början utav passet var jag själv i ridhuset och målet var hela tiden att rida honom lång och låg så han blev avslappnad och det gick verkligen jätte bra och han trampade på fint. efter ungefär halv ridpasset kom lollo in hon som äger stallet och skulle longera sin 4 åring och thriller brukar också vilja springa när någon annan springer men det gick verkligen skit bra och han var lika avslappnad som innan var verkligen stolt över honom. även fast 4 åringa paris hade lite damp ibland så brydde han sig inte ett dugg och han som brukade bli jätte uppspelt men inte nu längre, vi har kommit någon vart. det här ridpasset gick verkligen skit bra och jag är jätte nöjd över thriller att han var så himla duktig och det känns så himla kul. 

efter ridpasset tog jag in honom i stallet tog av han sakerna smörjde och stretchade honom som vanligt. lollo kom fram och gav mig en liten komplimang och jag ville helst bara skrika av lycka trots att det inte var någon större grej hon sa men hon kan sin sak och vet vad hon pratar om. så nu känner jag mig pepp väldigt pepp faktiskt och är väldigt stolt över underbra thriller och mig själv också för den delen eftersom vi har gjort allting tillsammans. han som var så taktig och vart hispig för ingenting och nu har han blivit så avslappnad och lugn, och vi har kommit varandra så himla nära. jag bara älskar honom underbara häst !! nu vill jag bara att han ska vara helt igång satt så vi kan komma igång med träningar för att sedan ge oss ut på tävlingar, är så himla PEPP och så himla lycklig, usch vad det skriker lycka om mig. men för att komma tillbaka till verkligheten nu, efter att ha gjort klart thriller släppte jag in honom och gav honom hans luzern och de som han alltid får när han har kommit in ifrån hagen. medans han stod och smaska passade jag på att ta in alla andra hästar när det var klart sprang jag hem eftersom min underbara pojkvän var hemma hos mig myste lite med honom sen åkte han tyvärr hem. men sen vart det mat och när jag åt kom jag på att jag hade glömt att mocka och jag som var så trött då också så pappa var snäll och skulle mocka och jag skulle följa med och göra maten men när jag kom in i genom stall dörren med pappa satt en otroligt glad anna där och sa att hon hade mockat och jag var super dupr glad eller mest min pappa men jag också. så gav thriller hans betfor han egentligen ska få efter ridning och gjorde hans mat. gick även ner med en påse hö till hagen som han kan smaska på imorgon. efter det var det pussa thriller godnatt och sen gå hem. nu ska jag träna lite på pilates bollen.




13 januari 2010

I LOVE YOU AMAZING HORSE!!
som ni vet så mådde jag inte bra idag så stallet sköt jag upp ända tills klockan var 5 men mamma var snäll och mockade och jag gjorde maten så det var skönt iallafall och inte behöva ''slita''. jag flörtade även upp becca på thriller han skulle egentligen fått vila men sen såg jag att ridhuset var bokat utav olika folk från stallet och det var mellan 16:30 till 20:15. och jag vet inte riktigt när jag slutar imorgon så vet ju inte om jag kan rida eller inte och eftersom jag inte mådde bra idag så skickade jag upp rebecca så jag slapp må sämre. mer vad hon och thriller gjorde får ni läsa på hennes blogg, hennes adress är www.bejbidoll.blogg.se. efter becca hade ridit så tog jag honom till gången och gjorde det jag alltid gör efter ridningen med att smörja/massera och strecha han har blivit himla mycket bättte på stechingen och det ger verkligen mycket i ridningen. myste även lite i boxen samtidigt som han åt sin betfor, han är så himla underbar. jag bara älskar han när han står där och tuggar sedan kommer och buffar för att han vill ha kärlek, jag älskar han så mycket !!.


13 januari 2010

du är min drömhäst.
efter mitt inlägg igår somnade jag med världens dunder huvud värk vaknade sedan vid 22:30 av att jag hade så ont i huvudet att jag mådde illa. så fort jag tänkte på bakelser så kom det upp allting jag hade ätit, usch och fy. idag blir det ju ingen skola huvud värken är på väg tillbaka och så fort jag rör mig lite för hastigt eller liknande känns det som om de kommer upp igen, trots att det inte finns någonting i min lila mage nu. tråkigt nu när man verkligen har chansen att plugga igen allt + att vi hade foto idag i skolan och det verkar skit kul men ibland så går det inte riktigt som man vill, fast imorgon är jag på fötter igen. så med stallet idag vet jag inte riktigt hur det blir ska försöka kolla om mamma kan annars får jag fråga någon annan snäll typ i stallet om dom bara kan mocka så får jag gå med honom en liten stund i ridhuset om jag mår bättre såklart annars får han stå.

nu ska jag forsätta ligga i sängen och försöka sova trots att jag är världens piggaste men jag vill inte kräkas 1 gång till, inte, inte, inte. det är så typiskt när man ska vara hemma från skolan på grund av att man är sjuk och då vill man egentligen till skolan, en sån dag är det idag. men känns lite dumt att riskera, vem vet jag skulle säkert kräkits på bussen eller i skolan, då väljer jag hellre toan här hemma. nu ska jag vila, hejdå får se om de blir något mer bloggande idag.  


12 januari 2010

du är det bästa.
jag sitter med världens j*vla dunder huvud värk känns som om huvudet ska ramla av.
dagen började med skola som vanligt gick upp vid halv sju och ut och gå med hunden jag och min pappa tar varannan gång ungefär och det passade bra. kom till halv 9 när vi började och slutade kl 11 ungefär riktigt skönt. när jag kom hem bytte om satte på mig tränings kläder och sen tog med mig hunden ut på en raskpromenad, gick i ungefär 1 timma och då var det både skog och vägar var riktigt trött i benen tempot var i full fart hela tiden. när jag kom hem gjorde jag några övningar med pilates bollen. efter att ha gjort lite övningar skulle jag koka på lite nudlar när nudlarna väl var klara satte jag mig och åt dom efter att ha tagit några tugger vart jag helt röd flammig på bröstet och det kändes väldigt tjockt i halsen, så min man kom upp med en allergi tablett och efter 5 min lite mer släppte de så måste fått någon allergisk rekation, läskigt. men var nere hos faster vilade mig ett tag sen vart det hem och ta tag i stallet.

på schemat idag stod det tömkörning och självklart vart de det, var lite osäker på vart jag skulle vara eftersom jag var lite halv trött i benen och visste inte om jag orkade gå/springa runt som en toker i 30-40 cm djup snö men tog mig i kragen och gjorde det iallafall. kan säga att mina ben är totalt slut körda. började med att fixa iordning thriller sen gick vi ut på fältet gick runt med honom lite först som uppvärmning sen började jag tömköra det gick bra han var riktigt fin vissa stunder medans andra körde han upp huvudet och sprang som en galning och lyssnade inte i huvud taget men det var väldigt få gånger. tömkörde honom i alla gångarterna och det såg bra ut körde mycket att öka traven sedan ta tillbaka den och gjorde lite så några gånger. thriller tyckte det var jobbigt att jobba i snön så kan tänka mig att lite tränings värk kommer att komma imorgon. jag hade ingen pisk på mig och eftersom det var lite jobbigt och tungt för thriller ville han inte riktigt galoppera så jag fick springa lite halvt för att han skulle fram och då gick det men mina ben var helt sladdriga för att det var så jobbigt. tömkörde i ungefär 30 min och han var verkligen duktig bara det att jag inte riktigt har kläm på det där med tömkörning men det kommer jag förhoppningsvis att lära mig.

eftertömkörningen ställde jag honom i gången tog av honom alla saker och började sedan smörja in honom och stretcha honom efter det satte jag igång med mockningen, såg förfärligt ut där inne var mat överallt bajs överallt såg ut som en ända stor röra, thriller som är en väldigt lätt mockad häst annars. men tror att mycket beror på att han har bädd också tycker det ser ofrächt ut eller känns ofrächt vilket fall men det var bara att mocka klart och göra fint. efter mockningen var det bara maten kvar att göra ställde mig gjorde maten och när det väl var klart fyllde jag på hans vatten hink med färskt vatten. släppte sedan in honom i boxens och la även in betforen thriller smaskade på som vanligt och jag bara stod och kollade på honom han är verkligen den vackraste jag vet och min drömhäst. efter att ha ätit klart vart det många pussar och jag stod och berätta för honom länge hur mycket jag älskade honom och thriller stod med spetsade öron, min gullplutt. efter att ha gullat lite vart det att pussa godnatt för min del och gå där ifrån.


11 januari 2010

thriller schema den här veckan-

v.2
måndag- skrittarbete
tisdag- tömkörning (fältet)
onsdag- skrittarbete
tordag- tömkörning
fredag- promenad i ridhuset.
lördag- skrittarbete- (fältet)
söndag- skrittarbete ev. tömkörning.

såhär ser thriller schema ut för den här veckan, hade ev försökt att tömköra honom på fältet imorgon tror det kan vara nyttigt för honom men har inte riktigt besämt mig får se när jag slutar skolan och lite sånt men hoppas verkligen på att kunna tömköra där. men såhär blir thriller schema för den här vecka, vem vet lite små ändringar kan flyga upp.  

11 januari 2010

amo ergo sum.
dagen började med att gå upp tidigt, trodde det skulle vara jobbigare än vad det var. men sen var det den första riktigt skoldagen kändes rätt okej visst man har faktiskt saknat skolan lite och vill komma in lite mer i rutinerna men nu är vi igång igen. den här veckan består utav fokus vecka vilket innebär att vi arbetar med det vi ligger efter i så på sätt och visst blir det ganska slappt, det är skönt. men våra underbara lärare är korkade på våran skola dom lägger tid massa andra lektioner så det ändå blir krånglit och jobbigt. jag kan lova er att vi är en tjej klass med enbart tjejer och det går inte en dag förens alla i klassen blir upprörda och helt till sig över att vi inte förstår haha, det är inte lätt för lärarna kan jag tänka mig. slutade 2 idag så tog bussen hem på dirkten och när jag kom hem slänge jag bara på mig kläderna sen vidare till stallet för att rida.

dagens ridpass idag vart ännu en gång skrittarbet, valde att göra det på fältet den här gången och där var det mycket snö så thriller var helt slut i kroppen bara av att skritt. han var iallafall super duktig gramanen behövde inte ens användas den hängde slappt hela tiden och han arbetade på fint. gjorde mycket volter serpentiner red rakt halter o.s.v. gjorde i stor sätt allting bara skrittade runt i ett friskt tempo. thriller tycket också att det var skönt att vara ute trots att han tyckte det var jobbigt i snön men det är verkligen super bra träning. thriller var super duktig och skötte sig bättre än igår, hade även sporrar inte dom stora som jag har i skåpet utan låna ett par typ bäbis sporrar utav becca och dom funkade dom också, hihi. är riktigt nöjd över honom idag, vackra underbar häst.


11 januari 2010

inget kan skilja oss åt, vi kommer bli starka tillsammans du & jag.
tyvärr så vart det inget skrivande igår om hur det gick att rida var upptagen med annat så tyvärr. men nu kommer det.

jag kom till stallet vid 4 tiden satte mig och plockade i sär och smörjde thrillers träns i sadelkamaren samtidgt som anna satt och smörjde sin hopp sadel, vi satt där inne i ungefär 1 timma om inte mer det är så himla varmt och skönt nu när det är extremt mycket värme i sadelkammaren, haha. sen fix jag ett sms av thriller ägare som skulle komma lämna barbackajorden och även två st back on track paddar. när hon skicade sms att hon åkte hemifrån sprang jag ut i stallet mockade och gjorde i ordning maten, hann precis klart innan hon kom. när hon kom var det bara slänga på han sakerna linda ben o.s.v. sen såklart barbackajorden. när han var klar tog jag ut honom i ridhuset.

dagens ridpass- jag red som sagt med den nya barbackajorden och graman. det gick bra det känns att det är skillnad på hans steg och att han tar för sig mycket mera nu än vad han gjorde i början. hade ju graman och det verkade som han visste vad det var som gällde då haha. men jag skrittade runt lite försökte öka steget lite mera för varje steg för att få lika mycket övertramp som när jag går med honom, tror jag lyckades rätt så bra kollade inte direkt. men ägaren hoppade även upp på honom också, om man säger såhär han är en riktigt smart häst han känner när det sätter sig andra. det såg bra ut thriller börja takta lite men det är ju för att det är en annan som gör han med alla som rider honom. men hon gjorde lite stretchande övningar och det funkade bra. när jag red för kava gjorde jag och thriller dom där övningarna men när man har någon som kan hjälpa en hela tiden och säger hur, var är det mycket lättare än och sitta göra själv. jag red ju på volt för kava när jag gjorde dom och då vare inga problem alls satt nästan alla tror jag. men nu gick det inte antingen stannade han och usch så gjorde på långsidan istället och det gick det mycket bättre men det värsta är att han spänner till sig lite i ryggen för han blir lite för hög i formen men det är bara att arbeta ner honom igen. jag måste säga att han var faktiskt lite seg igår fick verkligen sitta och driva det är inget man brukar få göra så idag kommer sporrarna på så det blir lite tryck i honom för inget segande här inte. men efter att ägaren hade ridit hoppade ja upp ännu en gång och det gick bra gjorde övningarna och så. jag tyckte att det gick förvånanvärts bra för att ha varit en sån jobbig dag för övrigt. det gick bra förutom dom gångerna jag försökte göra övningarna på stora volten få då vart det ungefär en skänkel vikning men annars är jag riktigt nöjd med honom och mig själv också. bara korta tyglarna lite och inte släppa dom det är väl det jag behöver träna på nu.


10 januari 2010

jag har varit ute och gått med min mor far och hund ute i skogen i ungefär 1 ½ timma hur skönt som helst behövde tänka av mig lite och bara få bort alla dumma tankar. nova tyckte verkligen att det var super kul att springa och pulsa i snön. efter att ha kommit hem slängde jag mig i sängen läste en bok och för ett litet tag sen avbröts jag utav ett telefon samtal ifrån thriller ägare. hon var på hööks och hade köpt barbacka gjord och back on track paddar. så hon ska komma senare ikväll och lämna de och samtidigt ska jag testa barbackajorde, har faktiskt aldrig ridit i en sån innan ska bli intressant. anledningen till att vi köpte en barbackajord var för att jag ska kunna fästa gramanen i någonting ska testa att rida med graman ett tag och kolla om det hjälper honom någonting. vi ska ju fortfarande bara skritta så inget trav än, saknar hans underbara trav & speciellt galoppen. stallet blir senare när ägaren kommer ska ha lite gäster och de nu som ska äta lite mat.

jag måste tacka snälla rara emilia som fixade min design och header verkligen super snällt måste jag säga och det var grymt snyggt också hon är riktigt duktig. hennes blogg heter, www.emiliawhalgren.blogg.se

 


9 januari 2010

jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar verkligen dig !!♥
idag kom jag sent till stallet igen, kom väl vid 4-5 tiden någon gång stod och pratade med anna och hennes mamma jackie ett bra tag sen så tränsade hon sin häst och jag tog thriller i ett grimskaft och gick in till ridhuset, tänkte att jag skulle mocka och allting efter. anna hoppade i ridhuset också så var lika bra att gå då.

jag gick väl i ridhuset ungefär 40-50 minuter RASKT menar jag då jag var helt varm så jag har fått min motion iallafall. jag ville att han skulle få ut steget och jag lyckades under den tiden vi gick hade han mellan 20-25 cm övertramp och det är verkligen super. efter att ha gått 30 min stannade jag stretchade lite och sen gick jag raskt igen kan verkligen säga att det värkte i benen efter det är så himla tungt att gå i ridhus sand kändes som om jag pulasde igenom snö haha. efter att ha gått med honom gick jag in i stallet såg att det var finare nu än vad det var när vi gick ut ur stallet kollade in i boxen märkte att det inte var likadant som innan matburkarna var utskölda och det var soppat och fint i gången och det tog verkligen ett bra tag innan jag förstod att min underbara mamma hade varit i stallet och gjort fint, bästa mamma. men jag ställde thriller i gången smörjde han med arnika stretchade honom sen vart det in i boxen och äta betfor med varm vatten, mums säger thriller. medans thriller smaskade på betforen gjorde jag hans matburkar och sånt, sen efter gjort det ställde jag mig och myste lite sen vart det att traska sig hemmåt.


9 januari 2010

skulle köpt den här precis innan nyår men glömsk som jag är så gjorde jag de inte så blir att köpa den någon gång under nästa vecka har jag bestämmt. tycker den verkar perfekt, det som finns i stallboken för er som inte vet är

*almanacka med 1 vecka per uppslag 
*stall journal årsöversikt 2010 & 2011
*vägkartor
*tränings/tävlingsdagbok
*tävlingsterminer
* bonus kort
*branchregister
* nya spännande artiklar; firskvård för häst etc.


9 januari 2010

usch och fy vad kallt det är. jag vet att jag har tjatat om att jag vill ha snö och massor utav minus grader men det har varit lite för länge nu och jag börjar sakna värmen lite för mycket. idag har jag varit upptagen hela förmiddagen så har faktiskt inte varit i stallet än, tror thriller står och njuter av solen som lyser på honom samtidigt som han tuggar i sig hö. tillbaka till vad jag har gjort, jag och min pappa har varit inne i stan med våran rotwailler nova. vi skulle klippt klorna men hon löper så det gick inte eftersom dom är lite extra bitchiga då så det var lika bra att stå över. men sen kollade vi även lite andra saker, nova tycker tyvärr inte om andra hundra speciellt mycket så nu till våren ska vi gå en krus med henne så att det blir bättre, förhoppnings vis. efter att ha varit där vart det att åka hem igen sen bestämde sig hela familjen för att ta bilen till glan som vi samtidigt tog med oss kakao oboy som vi kunde värma oss på. kakao oboy är nyttiare än vanlig oboy därför vi valde det haha. men vi hade ju självklart med oss vovvisen och hon sprang och tyckte allting var skit skoj. vi var där en timma för de blåste lite så vart lite väl kallt ibland så nu är jag hemma efter att ha varit igång hela förmiddagen.

min underbara och söta vovve får stå för bilderna. ♥

            

8 januari 2010

jag vill ha dig vid min sida föralltid, jag vet att med träning kommer du & jag kommer långt min prins.   ♥


8 januari 2010

jag skulle inte klara mig utan dig.
idag stod det skritt arbet i skogen på schemat men ändrade det så de blev skritt arbeta i ridhuset istället. har varit hemma hela dagen städat sett film och gjort andra saker så var inte i stallet förens klockan 4 så det hann bli mörkt så vart inget skrittande i skogen. sen är det så himla halt precis överallt spelar ingen roll om man är på vägarna eller i skogen det är halt ändå och det thriller inte behöver just nu är när det är halt och han måste spänna sig, så därför valde jag ridhuset.

skritt arbet- jag gick men honom först för att värma upp lite för att sedan stretcha benen, efter att ha steretchat benen hoppade min syster upp som var med i stallet idag. jag ville titta på hans steg när man red. först fick hon gå med långa tyglar och bara driva för att få fram honom och det såg bra ut han sträckte ut sig riktigt bra. sen skulle hon ta tyglarna och han kortade sig på direkten men jag bad henne bara länga lite på tyglarna men inte helt sen forsätta driva och sen plocka tyglarna lite en bit i taget och det funkade bra. sen hoppade jag upp började med långa tyglar också sen bara drev fram honom och det funkade bra kortade sen upp tyglarna sakta men säkert men drev fram honom lite extra medans jag kortade tyglarna och det gick jätte bra. sedan jobbade jag bara på att få fram det där övertrampet så satt mest och drev. efter ett tag gick det jätte bra han tog ett bra stöd i yttertygel och gick en en jätte bra form och som om de inte vore nog så längde han verkligen på stegen också och fick övertramp. mera än vad de var ifrån början så det går bara bättre och bättre.

efter ridpasset mockade min syster medans jag smörjde in honom med arnika och stretchade honom. sen när elin hade mockat klart och slängt in halm fick han gå in i sin box och äta sin super goda betfor med varmvatten, det är nog de bästa han vet när man häller varm vatten i maten han står och tuggar och njuter länge.


7 januari 2010

du är otrolig.
idag stod det ju tömkörning på schemat igen, emma var ju med och tömkörde idag eftersom jag känner att jag behöver kolla lite mera hur vad och när hon gör det för att lära mig lite mera invecklat. 
 
tömkörningen idag gick iallafall super emma tyckte att han har blivit mjukare i sina rörelser och tar för sig mera än vad han gjorde innan, det är kul när man ser lite små förändringar. men idag tog vi fram 4 st bommar så han verkligen var tvungen att sträcka ut sig i traven och det var verkligen till stor hjälp han vart inte alls lika sprättig i frambenen utan när bommarna kom fram sträckte han sig så mycket som behövdes sen höll kvar de steget. stegen vart det verkligen världens skillnad på från början till slutet. vi gjorde även mycket övergångar sen försöka få honom trampa på i skritten och få övertramp det funkade men ibland spänner han till sig och börja takta. men det har blivit bättre. thriller försökte sätta emma på plats idag han vart skit sur på henne och försökte göra som han ville men icke sa nicke det funkade tyvärr inte så. i slutet utav passet gick han skit fint och arbetade verkligen på med sina muskler och han hade en form som var pefekt och steget för den delen också. vi tog lite galopp också och den har också blivit bättre han stampar ifrån mera nu än vad han gjorde i början och får mer ett skjut framåt. det syntes att han arbetade med bakkärran om man säger så. han var iallafall riktigt duktig är stolt över honom att det sker lite småförändringar och det går åt det bättre hållet. ska även börja stecha honom innan jag rider/tömkör så ska gå med honom några varv i ridhuset så han värms upp lite sen stecha fram och bakben, började med det idag. efter varje ridpass smörjar jag rygg & knä med arnika sen stechar honom sen får han självklart sin efterlängtadef betfor haha. idag fick han ha ett extra täcke eftersom han vart lite varm och han hade ju ett ylle täcke sen ett tjockt länd täcke som han tömkördes med så valde att inte ta bort ylletäcket utan satte på dom andra två täckena så han fick behålla värmen under sen tog jag med massor utav hö och gick ner med honom till hagen. ska tillbaka till stallet vid 3 tiden mocka och göra maten sen ta in alla hästarna.


6 januari 2010

jag vet att vi kan ge varandra så mycket mer än det här. ♥
idag vart det tyvärr ingen träning för kava. hon hade gått och blivit sparkad så var tvungen att sitta på akuten lite tråkigt när det skulle vara våran första träning. var iallafall i stallet och slängde ner mat åt thriller sen vart det hem igen var så himla kallt och klockan var bara 11 så gick hem såg lite tv. sen vid 2 tiden kom de tråkiga samtalet om kava och då vart det bara att planera om dagen. så gick till stallet mockade och gjorde iordning all mat, en av thrillers matbrukar hade gått sönder så himla typiskt när det är så himla kallt. men jag hämtade en annan burk sen fixade jag i ordning maten och det sen gick jag ner hämta thriller så han fick äta sin mat. hällde i lite varm vatten i maten och han verkade gilla de och mumsade på bra länge och bara njöt. efter maten tog jag ut honom i gången och började borsta sen linda hans ben. visste ju inte riktigt vad jag skulle göra men valde att tömköra så satte på han tömkörnings sakern och gick ut i ridhuset. ville inte att thrillers skulle frysa så satte på honom ylle täcket och sen ett tjockt länd täcke på de.

tömkörningen idag gick både bra och dåligt, det är första gången jag tömkör honom själv och andra gången jag tömkör i huvud taget så kändes inte som om det vore så smart men jag tog tag i den biten iallafall och tömkörde. det gick väl rätt så bra han ville inte riktigt svänga men jag hade satt tömmarna fel och lite grejor men fixade till de. travade och skrittade bara i början jag kände mig inte riktigt på hugget eftersom det kändes lite läskigt samtidgt ovant att tömköra själv skulle iallafall ha emma brevid mig som hjälpte mig lite men det var bara klara sig. gjorde lite övergångar men han vägrade göra halt och stå stilla så fick ryta i några gånger åt honom men det hjälpte inte speciellt mycket så efter att han gått och trippat tog jag bort en utav tömmarna och longerade honom runt så han iallafall fick trava lite och få lite tryck i traven och det var väl bättre men han lyssnade inte på mina komandon speciellt bra utan när jag försökte lugna ner honom började han galoppera men efter ett tag fick jag ner i tempot. ville heller inte att han skulle gå och trippa eftersom då spänner han sig över ryggen och det är precis de jag inte vill. det jag vill är att han ska länga sina steg och gå övertramp. men han fick iallafall sträcka ut benen riktigt mycket så det syntes ingenting efter och han fick ett fint övertramp och vart mjuk i sina rörelser. imorgon ska jag faktiskt tömköra igen men den här gången har jag emma vid min sida så då kommer det nog gå mycket, mycket bättre. efter jag tömkört vart det gå in i stallet igen och då vart det smörja på arnika på rygg och knän sen strecha benen så att han sträcker ut i ben och rygg. självklart fick han sin efter längtade betfor efter passet.


6 januari 2010

i love you like no other love you.
hann tyvärr inte skriva igår var i stallet på dagen sen vart de hem sova lite och se film sen tillbaka till stallet sen till min pojkvän så tiden fanns inte riktigt där för att blogga igår.

5 januari
men igår iallafall red jag ut i skogen, min snälla syster gick brevid eftersom jag bara skulle skritta. vi fösökte gå där de var som minst halt för att slippa att han spänner sig. vi lyckades ganska bra vissa stunder var de snorhalt andra inte. jobbade iallafall med att länga steget så satt mest och gunga med lite extra drev lite mera och det funkade rätt så bra sen så kom dom där hala fläckarna och han spände till sig, typiskt. jag red iallafall ut med ett fleech täcke med hals på sen mitt fleech skritt täcke så han hade det varmt och mysigt. jag jobbade lite med att få honom i lite lägre form men det gick inte han bara slängde upp huvudet och spelade mupp men sen när jag hoppade av kom jag på vad det var. halstäcket klämde när han skulle böja på halsen så det gjorde väl lite ont på honom.

thrillers snälla ägare hade även varit och köpt ett bogskydd sen det tjockaste ute täcket med halv hals på så nu är det varmt och skönt. inte för att det andra täcket var tunt men lika bra att köpa det tjockaste eftersom han är en sån frusen som han är. så nu står han med inne täcket och det nya ute täcket så det är vamt och mysigt för honom. hon hade även köpt med en liten flaska arnika och det är ju också bra eftersom jag ska smörja med det varje dag vid ländet och knäna.

 men idag är det iallafall träning så det skriver jag om senare.


4 januari 2010

we work forward
nu är jag hem kommen ifrån stallet efter att ha tömkört thriller. jag gick till stallet vi 17:30 och där var emma som skulle hjälpa mig och tömköra thriller började borsta av honom och de för en var i ridhuset och hade släppt sin häst men de gjorde inget mer mys vart det för mig och thriller då.

tömkörninge, det gick bra emma tömkörde i början och han ville inte ta ut steget ordentligt utan går och spänner sig hela tiden sen när man smackar på han och han går bra och får lite övertramp börjar han trava istället, typiskt men det är bara något att träna på. sean började dom trava då var det mest bara driva,driva,driva för att han ska länga stegen och sträcka ut och han som är lite halv stel redan innan. men det funkade bra började galoppera och det var likadant där driva,driva,driva och inte mycket mera för det är vad han behöver han behöver verkligen sträcka ut sig. men sen byte vi varv och emma tömkörde fortfarande och jag stod och titta på det är jädrans nyttigt att se ifrån marken har jag märkt väldigt lärorikt. men sen när hon hade tömkört honom lite såg man verkligen skillnaden på honom att tog ut stegen mycket mer men sprang inte iväg sen i skritten vart han också fin han behöver länga lite mera på stegen och få mera övertramp men det arbetar vi på. det känns iallafall skönt och se att det blir förändring och att det släpper på honom efter uppvärmning och allt sånt. tror efter att ha skritt jobbat han mycket och tömkört kommer de bara ta mindre och mindre tid för honom att slappna av så där men det är också en tränings sak. jag tömkörde ju faktiskt också och jag var faktiskt duktig sa emma tyckte det var lite halv svårt men det är trots allt första gången. jag tömkörde honom i alla gångarter och det funkade bra där också inga problem alls. imorgon blir det iallafall skritt arbete i skogen.


4 januari 2010

idag har jag varit i stan och köpt burkar till thriller som jag ska ha hans foder i. köpte 7 st burkar 3 st 5 liters, 3 st 6 dl och 1 ½ liter. dom 3 st stora 5 liters ska jag ha luzhern i och dom andra 6 dl kommer kornet att få ligga i och den som är ½ liter ska det vara betfor i som han får efter ridpasset. så mamma och jag var uppe och lämnade alla brukar och luzhernet sen åkte vi hem sen gick jag till stallet igen för att fixa till burkarna. skrev namn och liknande samt som jag fyllde dom med mat. tycker det är skit kul att hålla på såhär och pyssla göra fint med burkar tycker det är så mysigt. när jag var klar med burkarna passade jag på att mocka hade 15 min på mig för mamma hade ringt och sagt att maten var klar så innan jag traskade hem började jag mocka och förvånad vart jag att jag hann med att mocka hela boxen. men nu har jag fått i mig lite mat och ska ner till stallet snart igen för att tömköra thriller. en tjej i stallet vid namn emma ska hjälpa mig ska även köpa en av hennes tömkörnings jordar så nu har jag en sån och det är super. men skriver senare efter varit i stallet för andra gången idag.


3 januari 2010

nyårslöften 2010
1. inte äta efter 20:00
2. tänka positivt även när det är som jobbigast
3. äta godis MAX 1 gång i veckan.
4. lägga av med att dricka oboy.
5. tänka på vad jag äter och i vilka mängder.
6. börja tänka mera på mig själv både mitt ytre & mitt inre.
7. alltid vara glad vad de än gäller.
8. inte små äta.
9. börja träna
vad jag menar med mina nyårs löften.
1.
att inte äta efter 20:00 är verkligen skit bra har gjort det för lite mindre än 1 år sen och tro de eller ej men jag gick verkligen ner i vikt och de hjälpte mig verkligen med att hålla fasta måltider så det var verkligen super och nu ska jag börja med de ännu en gång och den här gången ska de hållas.

2.
att alltid tänka positivt jag har den där lila haken till att bli lite små sur och börja tänka som om allting ska gå skit. jag tar ut saker och ting i förhand innan jag har tänkt igenom de riktigt noga och det ska ändras på. och då tror jag att alltid tänka positiv kommer att hjälpa mig. det måste ju alltid finnas något positivt i det mest negativa.

3.
äta godis max 1 gång i veckan det är ett måste annars kommer jag inte gå ner i vikt det förstör ju bara allting. det blir max 1 gång och om jag håller mig ifrån den där gången i veckan också är ju de super men väntar lite med de och börjar med en gång i veckan sen så minskar man ännu mer på de.

4.
lägga av att dricka oboy, en del har läsk beroende jag har istället oboy beroende. jag har druckigt oboy sen jag var 3 år nästan så det är som läsk för mig. jag måste sluta med de tror det också kan hjälpa mig mycket med att jag ska gå ner i vikt. jag dricker de till frukost ibland efter skolan sen kvällsmat. men nu är de slut med de och ska börja äta en nyttig frukost och slänga bort den där oboyen. så nu är de slut med oboy drickandet.

5.
tänka på vad jag stoppar i mig så att de inte blir massor utav små godis eller mackor eller nudlar utan det ska vara riktigt mat och sallad till de. sen för att minska i vikt behövs det äta i rätta mängder och inte tills man spricker och vill spy utan när man börjar känna sig nästan mätt då slutar man istället. jag är även duktig på att kasta i mig maten och inte känner efter om jag är hungrig så ska börja ''njuta'' mera utav maten nu.

6.
börja tänka mera på mig själv jag är expert på att lägga ner tid på allt och alla förutom mig jag fixar dom jah tröstar den och så håller de på så jag tar liksom aldrig hand om mig själv och tar mig i sista tag. jag som egentligen älskar måla naglar fixa och dona men jag tar mig aldrig tid till de även fast jag älskar att göra mig fin. det är verkligen något som måste ändras på jag vistas inte bara i stallet även fast det är där jag tillbringar min tid som mest.

7.
jag ska alltid vara glad jämt och ständigt alltid le alltid skratta det tror jag kan hjälpa mig själv och andra då ger man inte ut negativ utstrålning till andra när man går där och är butter utan ler säger hej sen går där ifrån om man är på lite halvdåligt humör.

8.
inte små äta har en tendens till att göra de. men nu är det snipp snapp slut på de för jag mår bara illa av att hålla på så jag då ligger jag i sängen i foster ställning och mår dåligt för de i stället och tycker inte att det är värt det. sen hjälper det inte mig ett dugg att små äta speciellt inte när jag försöker gå ner i vikt.

9.
som man alltid säger börja träna, jag var skit duktig ett tag med tränadet men slutade ju när man fick hästen jag menar vart tog tiden vägen? all tid tillbringar jag med underbara thriller och min pojkvän och familj. sen fanns de inte heller något gym i skärblacka förut men nu ska de öppna ett så ska försöka komma igång med ett spinning pass i veckan där + att motionera hemma också ska även börja med pilates måste bli lite vigare och arbeta med alla mina muskler i kroppen, pilates tar även inte så lång tid det är något man kan göra efter en kväll i stallet innan man ska hoppa in i duschen. motionen vet jag att jag kan fixa med promenader behöver bara peppa mig lite sen är jag ute. har trots allt en rotwailler och dom behöver trots allt vara ute mycket. 

här är mina egna nyårslöften som bara handlar om mig själv. har även för mig och thriller men lägger upp dom imorgon, idag fick ni se mina egna och imorgon får ni se våra tillsammans. jag tror faktiskt att jag kan hålla dom visst att det är många punkter men alla har ett samanhängande och det är ju att jag vill gå ner i vikt så det ska nog lösa sig. jag har ju en underbar häs som jag vet stöttar mig och även en underbar familj och pojkvän så det finns inget som håller mig tillbaka bara att börja.  


jag ler och visar att jag kommer klara av det här med vilja.
(bilden är gamal).


3 januari 2010

såhär kommer thrillers schema se ut för den här veckan tror det kommer bli ganska bra för honom.

v.1

måndag- tömkörning 20-30 min. (trav & skritt).
tisdag- skritt arbete, skogen 30 min
onsdag- träning för kava
torsdag- skritt arbete ridhuset 3o-40 min.
fredag- tömkörning 30 min (skritt och trav).
lördag- skritt arbete skogen ca 40 min.
söndag skritt arbete skogen ca 20 min.


3 januari 2010

nu börjar vi om från början ännu en gång.

idag var en tjej vid namn kava och tittade på thriller hon är tränare samt känt thriller under dom åren han var en dressyr häst så hon kan honom rätt så väl. hon tyckte att vi skulle vänta med att åka med honom till veterinären så nu börja vi om från början ännu en gång eftersom det inte är någon hälta och de sa även eqiteraputen som var och titta på honom. så nu blir börja från ruta 1 det känns skönt jag är värdens lyckligaste att inte behöva åka iväg till veterinären med min prins är även lycklig att jag vet om han skulle åka till veterinären var de inte säkert att jag skulle ha kvar honom längre och nu behöver vi inte åka så han är kvar hos mig underbara häst vill aldrig vara utan honom. jag vill att han ska bli min, min alldeles egna.

men idag red jag då för kava för att hon skulle kolla på honom men de vart väl lite hjälp råd också. hon tyckte att det såg bra ut vi har att arbeta med men det visste jag redan och jag vet ju också att det kommer gå så himla mycket lättare med hjälp. hon sa iallafall en väldigt rolig sak att hör och det var att han hade nästan aldrig sätt honom skritta så fint som han gör nu och det var hur kul som helst och hör då vet man att man är på väg någonstans. vi red ju absolut inte något tränings pass idag utan jag visade thriller i dom olika gångarterna med och utan sadel sen jobbade vi lite med stretcahande övningar för thriller i skritt. för nu i några veckor framöver blir det mest skritt övningar och stetcha han och de för att bygga upp hans rygg o.s.v sen ska vi även börja tömköra honom. men hon ska iallafall hjälpa mig varannan vecka förhoppnings vis, det blir lite pengar men vad gör man inte för ett sånt underbart djur man älskar. och sen vet jag ju också att det kommer bli en sån himla skillnad på honom. ska även lägga på massor utav mat så nu blir det börja med luzhern från och med imorgon samt ska han fortfarande gå på kron och betfor sen ska vi lägga till b vitamin också. sen har vi även gjort lite ändringar med hans täcken, han är en sån himla frusen häst så nu står han med tjockt inne täcke + hans tjocka ute täcke inne samtidigt som han ska ha likadant ute men tror det är bra för honom för då får han behålla sin värme och behåller sin energi och näring mera. så nu måste jag börja göra scheman för honom, så den här veckans schema kommer upp ikväll så ska ni få se hur det kommer se ut. kava kommer iallafall ut hit på onsdag igen och då blir det mitt och thriller första tränings pass för någon känns super trots att vi tar de sakta men säkert framåt men tror allting kommer bli lättare men hjälp. kava verkar för den delen toppen jag trivdes med henne trots att jag bara red 30 min så kändes det riktigt bra och tror hon kan hjälpa mig och thriller enormt mycket. 




3 januari 2010

jag vill aldrig vara utan dig.  


2 januari 2009

jag lämnar dig aldrig, aldrig, aldrig du är en sån stor del utav mig så jag behöver dig för att klara av min dag jag behöver dig för att klara av att andas. du har gjort mig så lycklig och jag vet att du kan göra mig mycket lyckligare.
hade inte tid att skriva igår efter ridpasset så får skriva om de idag.

1 januari.
igår var han lite som en fijolsträng, tror det beror på fyverkerierna under natten + att dom smällde några när vi red så han vart lite uppjagad men det funkade ändå ganska bra. min syster fick hoppa upp lite i början och det gick bra och han halv bockade med elin när dom galopperade jag var nära på att vika mig dubbelt så mycket jag skrattade. sen hoppade iallafall jag upp och skulle börja arbeta lite han var ju som sagt lite på tråden och det släppte knappt så jag travade och galopperade lite sen vart det att skritta i ca 30 min och då var de bara att träna på att skritta gör halt STÅ STILLA sen gå fram när jag vill inte röra sig ut fläcken och gud vad jobbigt han tyckte att det var han trippade runt för fullt och ville inte alls lyssna men efter ett tag släppte det och det gick skapligt men tror som sagt att han var lite på tråden för fyverkerierna. men i slutet gick det bättre trots att det var mycket protester.

2 januari. '
idag var ägaren mamma och eqiteraputen där och kollade på thriller. först red jag med sadeln sen tog vi av sadeln och jag red barbacka. ibörjan hade jag sadeln på och då travade jag runt lite så hon fick titta sen tog jag en galopp och lite sånt så hon fick se honom. sen efter ett tag skulle jag börja öka massor på långsidorna både i trav och galopp för att jag fick order utav henne så gjorde i stort sätt bara som hon sa. han fick gå på halvlånga tyglar eftersom det var inte arbetet vi var ute efter utan de vi ville var att se på honom. han fick sig iallafall ett ryck och började halvbocka och busa lite samtidigt som jag satt där och gjorde ponny skänklar för att få fram honom, pinsamt haha. men det funkade bra han vart ju självklart väldigt på när han fick springa fritt hur snabbt han själv ville i början så det var mycket taktande och vi vart lite oense så tråkigt när man väl ville visa vart man hade kommit med honom men tror ägaren mamma och eqiteraputen förstod de. sen vart det att skritta av honom sen i med honom i stallet och klämma och känna på honom där. det är iallafall ingen hälta utan han är stel och får inte ut steget riktigt utan blir kort i stegen istället visst det släpper tills slutet utav ridpasset men man behöver de från början. så nu har vi gjort en plan vi ska ta ut en människa vilken dag som helst och vi ska prata lite med henne och fixa sen funkar de inte som vi tänkt oss åker vi i stort sätt direkt till veterinären och då blir det ju garanterat behandling i hans knän för det är där han inte han sträcka ut så pass mycket man behöver. åh jag vill verkligen inte behandla trots att det är skit bra att göra de för han blir ju som ''ny'' men det är okej om man bara behöver göra de 1 gång men att behöva flera känns så dumt, kanske beror på att jag är sprut rädd eller älskar thriller så mycket jag vet inte riktigt. men nu är det så vi kommer göra iallafall funkar de inte som tänkt med hon som kommer om några dagar blir det veterinären utan tvekan men jag känner att jag måste testa en sak innnan. så länge jag får ha kvar honom hos mig är jag lugn men om han är tvungen att åka tillbaka åka iväg förstörs jag han får mig att må så bra han täpper alla dom där hålen i hjärtat. 



 

1 januari 2010

nytt år nya möjligheter.

hade tyvärr inte tid att skriva igår hade lite mycket att göra så det kommer ett inlägg om igår idag.
jag mådde inte så bra igår hade lite ont i kroppen o.s.v och jag kände inte riktigt för att trötta ut min kropp allt för mycket nu när de är nyår man vill ju trots allt fira. så jag bad iallafall anna hoppa upp på honom och hon tyckte att det var skillnad på honom och det var hur kul som helst att höra. även fast man vet att det är mycket kvar att jobba med så känner man att det går framåt samtidigt. jag vet inte vad jag ska skriva om ridpasset det var ju inte jag som red honom. jag red honom dom 10-15 sista minutrerna och travade och galopperade bara lite han var iallafall fin dom minuterna jag hade han. det såg fint ut när anna red också det är inte världens lättaste att rida på någon annan häst men det funkade bra även fast han inte riktigt vill slappna av med en okänd ryttare men jag har nog fått de ur hjärnan på honom eller är iallafall på god väg. jag tyckte iallafall anna var duktig och det såg bra ut och han blev finare och finare. idag ska iallafall jag hoppa upp på honom är inte hemma just nu så ska ta mig hem i första taget får nog bli ridhuset trots att det inte skulle vara så men ibland måste man ändra i schemat.

förresten vad har ni för nyårs löften? mina kommer i ett senare inlägg.


RSS 2.0