30 november- bästa,bästa

jag är en mycket lycklig foder värd, älskar hästen över hela mitt hjärta han är fantastiskt.

idag gick det iallafall skit bra han var riktigt duktig. i början var han lite stressad och ville inte riktigt ge efter i traven men i skritten gick han skit fint. efter lite övertalning gick han riktigt fint i traven också. blev lite stressad vissa tillfällen men de är oftast när vi missförstår varandra och det blir fel. men han var iallfall en riktigt duktig kille. galopperade även lite idag och han var en pigg polle men släppte efter riktigt fint i galoppen också och jag vart riktigt glad, duktiga häst. i fredags när jag red honom så hade han knappt något övertramp utan gick nästan i samma fotspår hela tiden men idag var han riktigt duktig och trampade på skit bra och fick till det riktigt bra. efter ridpasset pussade jag iallfall hono massor, stretchade honom också och han tycker det är riktigt skönt han ser verkligen avslappnad och nöjd ut efter.

det som jag är gladast över är att han är frisk och inte har ont mer. men idag har gjort en deal med anna att jag ska rida barbacka i 3 veckor från och med nu. under dom här 3 veckorna får jag rida med sadel en gång i veckan hah. det är skit bra för både mig och thriller, kommer nog bli riktigt intressant kan jag tänka mig. så nu är det dags att bygga balans och benmuskler för men del och vackra och fina rygg muskler för thrillers del.

 
världens bästa häst!! älskar dig.

29 november- mys i stallet

nu har jag kommit hem efter att ha myst massor i stallet med thriller. var där i kanske 3 timmar. först mockade jag och pussade massor på honom sen borstade jag och spolade benen. följde sen med anna in i ridhuset när hon skulle hoppa. hon hoppade stuts och det gick skit bra, mycket duktig anna. när anna hade hoppat klart kom iallfall några andra ifrån stallet och skulle löshoppa stannade kvar och tittade lite på de. det är riktigt kul och se när hästarna busar som bara den. men såg ett litet tag sen in till stallet borstade och myste med thriller igen. stretchade honom också som jag hade tänkt att göra till en vana framöver. var nära på att glömma mig men kom på de sen när jag pussade på honom. speglarna i ridhuset kom tyvärr inte upp dig utan kommer upp på torsdag istället, jippie en mycket glad emelie.


29 november- promenad

nu har jag varit ute och gått en promenad med thriller mamma pappa & min hund nova. eftersom dom håller på och sätter upp speglar i ridhuset får man inte vara där. så imorse så frågade jag mamma och pappa om dom ville med ut och gå så tog vi med hunden och hästen. gick i ungefär 40 min kan iallfall konstatera att han fortfarande är riktigt pigg. han sprang och gjorde små skutt när jag gick med honom men som tur hade jag longeringslina iallfall om något skulle hända. men han är så himla gullig när han hoppar till lite här och var, världens vackraste häst. men anledningen till att jag inte red var för att det är nog skönt för honom och gå utan belastning på ryggen och för att jag behöver röra mig lite. har inte mockat och de en hade tänkt att göra det sen eftersom jag ska stretcha honom och de när dom har kommit in sen så passar på att mocka då istället. ska även iväg på adventsmiddag hos min faster vid klockan 14:00.



29 november- du & jag

du gör min dag bättre än vad någon annan skulle kunna göra den.
du får mig att le dom gångerna jag inte är på humör.
du är så speciell, på ett vacker och bra sätt.
om inte du fanns i min verklighet skulle jag aldrig vara så här lycklig idag.
jag vet att vi är på väg någonstans, tillsammans du & jag.
jag skulle aldrig tveka på dig för jag litar på dig till 110 %
jag vet att så länge de är du & jag kan vi nå alla våra mål tillsammans.
jag är lycklig att ha dig i min verklighet.
jag vill ha dig hos mig i all evighet.
jag mår verkligen som bäst hos dig, med dig.

på bara såhär kort tid har man fastnat för dig, det är konstigt att en häst kan göra en så lycklig. undra egentligen vad det är som gör att man sätter sig fast vi någon så mycket. men det spelar ingen roll för mig längre för jag vet och hoppas på att det ska vara du & jag för alltid.
jag vet mycket väl att vi har mycket som väntar framför oss och jag bara längtar.
 för jag vet att så länge jag har dig så klarar vi allt.
jag älskar dig vackra och underbara häst!


28 november- ingen bra dag

usch och fy idag har de inte varit någon bra dag. vaknade vid kl 8 och redan vi kl 9 var jag i stallet, mamma följde med upp och mockade thrillers boxs så mockade jag tspons box eftersom becca var i globen. men min dåliga dag började när jag kom till stallet jag hade världens huvudvärk och när man mockar åt thriller är de hur lätt som helst. men nej, nej tspon hade skit och piss överallt typ och jag vart skit irreterad hah, men efter lite om och men fick jag till de och allting belv mysigt och fint. efter stallet vart det vidare till jobbet där jag mockade typ 11 boxar och jag ville bara dö!! var så himla trött och huvudvärken släppte inte.  slutade iallfall vid 2-3 typ och då vart in till stan fixa saker sen var jag hemma igen vid 6 och då vart jag sur för jag ville se globen på tv men då var jag tvungen att gå till stallet och rida. så var lite sur innan men vart självklart mycket gladare när jag såg en vacker häst som stod med spända öron. så började fixa honom sen vidare in till ridhuset och han var skit rädd för allting hoppade från  höger till vänster för allt och ingenting. när jag sedan skulle börja jobba honom var han skit stum i munnen och bara sket i mig där uppe på ryggen. han stretade mest bara emot till en början sen gick han skit fint i typ 10 min sen vart han tokig. han är så himla pigg och har så mycket energi så han var helt galen i ridhuset ville inte alls arbeta utan ville helst bara ha av mig ifrån ryggen? man kan inte tro de om honom för han är alltid annars genom snäll men inte idag inte. vi satt iallafall och bråka om de i kanske 20 min och efter lite om och men gav han sig och då slutade jag och hoppade av. var iallfall glad att jag tog sadeln idag annars skulle jag aldrig suttit kvar, knappt att jag gjorde de med sadel haha.

är också skit lycklig för vi ska få speglar i vårat ridhus!! fyfan vad skönt se allt så man slipper sitta och glo på hästen och sen vet man aldrig hur han går riktigt så ska verkligen bli hur skönt som helst med speglar. tror ridningen kommer bli lättare på ett sätt när man ser lättare ser vad man ska göra och inte göra.


pucko, jag älskar dig hur mycket som helst!!

27 november- ridskola

japp idag som alla andra fredagar så ska jag vara på hageby ridskola för att rida och ha teori. kan iallfall säga att jag trivs riktigt bra där och toppen ridlärare enligt mig. fick iallfall ha en liten häst vi namn kasper, det var den mest tjurigaste och argaste häst i boxen jag varit med om. men de är ganska förstårligt eftersom han har blivit misshandlad innan. men några gånger trodde jag att jag skulle få en sprak eller ett bit sår, men klarade mig alldeles utmärkt. vi red iallfall mycket över gångar idag och de gick faktiskt bra han var bara lite tråkigt eftersom han var väldigt hård i munnen + att han inte ville ställa sig riktigt. men i slutet så gick det iallfall riktigt bra och han lyssnade hur bra som helst. han var så gullig för när han tyckte att det var jobbigt så sparkade och det var så gulligt, då vet jag iallfall att jag fick ut något ut av de hiih.

men efter ridskolan blev det att gå hem slänga i sig något och äta sen vidare till stallet där jag myste bra länge med min älskling spolade av benen borstade mockade och sen RED jag. tro de eller ej men de gjorde jag. han har sätt så himla fräch och fin ut så jag red faktiskt och kan säga att han markerade inte ett dugg. skritt jobbade honom först sen travade jag lite och ingen markering alls super bra. red även utan sadel som jag ska göra nu i 1-2 veckor ska bli riktigt intressant. känns iallfall skönt att han mår bra i sin ben eller vad de nu var, lite vila och massage gör alltså susen. men efter ridpasset så tog jag in honom och stretchade honom och de tyckte nog han var riktigt skönt. ska försöka få till de som en vana att stretcha honom efter varje ridpass.


UNDERBARA HÄST !!<3

26 november- praktik

som varje torsdag så är det praktik på DH ''dressyrhoppet''. går ju bara från 8 till 2 men med ett huvud som inte riktigt var på topp idag så kändes de inte så bra. + att våran praktik värd micke glömde att skusa hem oss som nästa alla andra gånger. men beccas mamma kom iallafall och hämta oss så de var ju tur de. när jag kom hem så slängde jag mig in duschen och slängde mina kläder och skor som jag hade haft på praktiken i en påse eftersom dom hade någonting som smittade där typ ''regnskorpor'' men skit samma. efter duschen la ja mig i sängen ett tag och hoppats på att mitt huvud skulle bli bättre men inte de inte.

mamma skulle egentligen tagit thriller idag eftersom jag inte mår bra men kunde inte hålla mig ifrån honom så sprang ner till stallet och fixade innan hon kom hem. vart inte så långt, jag dröjde mig inte direkt kvar idag utan de fick gå lite snabbt men tog mig tid till att stretcha honom efter jag hade borstat. nu blir de iallfall och äta sen sova, sova, sova. jag behöver de för just nu gör min kropp väldigt ont och mitt huvud känns ungefär som cement.


25 november- nya skor

japp idag har thriller fått nya skor hihi, han är super duper snygg nu!! kan iallfall säga att janne är världens bästa hovslagare enligt mig och han är inte alls dyr för den delen heller och var hur super trevlig som helst, sånt gillar vi. men vart bara lite problem med tiderna bara men de var något akut han var tvungen att göra så det var därför han kom sen för först bestämmde vi tid klockan 16:30 sen ringde han och sa att han skulle komma 18:00 men sen ringde han en gång till och sa att han satt fast i bilköer så han kom vid ungefär 19:00 någon gång. men om jag ska vara ärlig så gjorde inte de mig ett dugg eftersom jag vart riktigt nöjd med hans jobb och han var så himla trevlig + att jag fick massor utav tid att mysa med världens bästa häst!. men har iallfall varit i stallet ifrån 4 till 10 ungefär och de har varit super duper mysigt som tur hade jag världens bästa anna som sällskap.


en mycket vacker dinusaurie, men vem älskar inte mysiga dinusaurier?

24 november- helt slut körd

kan bara säga att min kropp är helt slut helt utmattad alltså helt DÖD.

idag har jag iallfall ridit två hästar mycket roligt. först red jag ju på speciall hoppning på åby som varje tisdag. och den här tisdagen fick jag en ponny vi namn hilton!!! vi hoppade stuts och sen oxer efter och de gick bra. hoppade med och utan händer och med och utan fötter. han var skit seg i börajn men efter några snabba var han riktigt på hugget och jag kunde inte korta honom istället haha. men när jag kom hem så sprang jag typ från bussen till stallet för att ta in hästarna de var ju kolsvart i stor sätt. men tog in alla och fixade och de sen mockade jag och allt sånt. sen kom gisela i stallet hon har en nordsvensk som heter randi som hon frågade om jag ville rida för hon hade mensvärk och jag tackade självklart ja. och de gick faktiskt bra att rida vi hoppade och han var jätte duktig. och när jag kom hemifrån stallet gjorde jag ett boxspass på 1 timma och nu är jag totalt slut i hela kroppen!!

kan iallfall säga att thriller är lika mysig och vacker som alltid och han markerar ingenting i skritt inte för att han gjorde de innan men så jag håller er uppdaterade bara. kan ju inte säga så mycket mera eftersom jag inte rider just nu. men han får iallfall nya och frächa skor imorgon.


23 november- fann felet

ja nu är felet funnit, och kan säga att jag vart hur glad som helst. de var iallfall emma i stallet som har hjälpt mig några gånger när jag har ridit. hon stod och kände igenom hon lite och sen kom hon till knät och märkt att det var lite svullet och han tyckte verkligen inte om att man tog där och sprakade till lite. spolade iallafall av höger bakknä med kall vatten och de. så nu blir de vila för honom ska bara gå lite på grusvägen några dagar för att han inte ska bli allt för stel. jag vart ju såklart tokorolig men ändå en stor lättnad släppte ifrån mina axlar när jag liksom fick veta vad felet var. så nu blir de bara massa mys i en vecka så att han blir super duper bra. om han inte blir bra till nästa måndag så får vi titta upp de men nu behövs de inte. han kan ha säkert sträckt till sig lite i hagen eller liknande och behöver vila lite eller så kanske ha har överansträngt knät lite också så han behöver vila lite.


jag skulle göra allting som stod i min makt och göra vad som helst för dig just nu.

22 november- börja om från början

nu är det bara att börja från ruta 1 igen.

Idag var ju equiteraput ute och klämde och kände på thriller. Kan iallafall vara riktigt lycklig och säga att det är ingen inflammation eller fraktur och de lättade mitt hjärta. och de gjorde mitt hjärta lättare med att säga att jag inte behöver vara orolig heller (vilket jag självklart kommer att vara iallafall). men vi vet inte riktigt vad det är som är fel. han är ju som sagt behandlad innan i bakbenen (kommer inte ihåg vilket nu) efter att ha ramlat ut ur en transport i april. men nu är det bara att börja om från ruta 1 igen och bygga upp alla hans muskler så han orkar. Hon sa att det kan bero mycket på de och han behöver muskler och allting sånt.

han fick i alla fall stå med magnet täcke på sig och hon klämde och kände och allt sånt. och vi kom iallafall fram till att det är höger han har ont i fast de kan ju betyda att han har överbelastat höger ben för att han har ont i vänster. men ska iallafall skritta honom på lång tygel på tisdag i skogen sen bygga därifrån, ta en dag i taget. Måste iallfall ta det försiktigt nu ett tag. har bestämt mig för att köpa en dressyr sadel han behöver de för att bygga upp alla sina viktiga muskler som han behöver, de fick jag till och med som tips ifrån equiteraput. har även beställt hem ett tjockt thermo täcke med halstäcke till thriller hade tänkt beställa hem ett tjockt inne täcke till honom också. han är så himla känslig för kyla så det kan ha påverkat honom när han har frysigt och spänt sig i hagen när de har varit kallt i och de ute. Men nu kommer han iallfall har tre dubbla täcken ute och två dubbla inne. man måste ju försöka med allt för att det ska bli bättre. 

hon ska komma fler gånger vet inte riktigt när nästa gång blir, men hon ska komma några gånger iallafall. Nu ska vi höra av oss via telefonen och de så att jag inte gör något förhastat. kan bara säga att jag är otroligt glad att jag har linda, hon har hjälpt mig något enormt mycket.


jag älskar dig !!!<3


21 november- bild bomb

här har ni bilder på min plutt från idag, lika vacker som alltid.
      

20 november- pimp my horse

idag var de en mysig dag i stallet och jag hade en snäll syster som följde med och hon var även jätte snäll och mockade och allt sånt. som planerat skulle han ju gå i ridhuset i 30 min i dag och de var min syster super snäll och gjorde. efter att dom gått så kom han in till stallet och då började jag massera honom. masserade bara rumpan idag och gjorde de ganska länge så var mest insatt på de om man säger så. becca var även istallet och vi pimpade thriller idag. vi klippte av svansen lite klippte lite på manen hovskägg och allting sånt så nu är han super duper snygg.

imorgon får jag även hoppa upp och skritta och trava på honom super mysigt tycker jag, blir kanske bara 30 min eller någonting. men han har inte markerat eller någonting nu så de ska inte vara några problem heller. jag kan iallfall konstatera att han kommer var super duper pigg men de blir bara trav och skritt för att inte belasta allt för mycket på benet. på söndag kommer ju även min chef som är equiteraput och ska känna på honom och de kommer också bli jätte roligt för då kommer jag få övningar och det för att bygga upp hans muskler och allt sånt kommer bli jätte spännande och jätte kul. thrillers ägare och hennes 2 döttrar kommer även imorgon och kolla på hur han har det och så. ägarens döttrar ville se vad han står i för stall och sånt dom har tyvärr inte sätt de än. men det ska iallfall bli riktigt roligt att dom kommer och kolla.


20 november- nöjd med mitt köp

nu har jag äntligen vaknat till liv, orkade tyvärr inte skriva igår efter 5 timmar shoppande. fick med mig lite saker hem skulle vilja köpt mycket mer än vad jag gjorde. jag ska iallfall ditt efter jul har jag bestämmt det måste jag köpa allting jag inte köpte igår hihi. mamma tog ju hand om thriller igår och han hade varit jätte snäll, som alltid.

vad jag köpte igår:

*3 schabrak, ett brunt, ett grått & ett marin blått.
* ett skritt täcke, brunt
*ett ländtäcke, martin blått
* bruna benlindor
* lädertvål
*transport skydd, marin blå
* felch täcke med hals.  marinblå (som han ska ha när han åker transport)
*täckesjord
*borstar
*schampo
*pälsglans

de va vad jag köpte till thriller igår så köpte jag ju även saker till mig själv också. men är iallfall nöjd över vad jag köpte igår skulle gärna vilja köpt ett vinter täcke och lite andra saker men stod och velade så mycket så till slut struntade jag i de. men nästa gång jag åker ditt då ligger de ett vinter täcke i min kundvagn de vet jag hihi. letade ju även efter tömkörningsjord men fanns ju tyvärr inte så blir att köpa en på hööks istället. den på hööks tror jag kostade 400 någonting, men de fanns även ett helt sätt med inspänningar longeringslina tömkörningssele och grejor för 600 ungefär så vet inte riktig vilken de blir utav dom.  

18 november- full fart

Kom hem för inte alls länge sen. det har varit fullfart sen jag skriv förra inlägget, har varit ute och gått varit hos min chef och hämtat lönen inför ullared imorgon. pratade även med min chef linda om thrillers sträckning och hon ska faktiskt komma och kolla över hela honom på söndag, fick även med mig taliban olja med mig hem som jag masserade in honom med. för er som inte vet så är min chef equiteraput och jag jobbar i hennes stall med alla hennes hästar. så det ska iallafall bli riktigt skönt hon och jag ska göra ett schema för thriller och jag ska få reda på massa övningar för att jobba upp hans rygg muskler. efter jag hade varit och pratat och hämtat lönen hos linda så blev det att gå till stallet. gick först 20 min med honom i ridhuset och anna gjorde mig sällskap samtidigt som hon red viktor sen in i stallet och började massera. masserade ungefär i 30 min och thriller njöt som vanligt.

Imorgon bär det iallfall av till ullared och mamma är snäll och tar hand om honom då.
Här är en liten utav vad jag hade tänkt att köpa på ullared:

  • Täcken
  • Länd/skrittäcke
  • Lindor
  • Schabrak
  • Padd
  • Pälsglans

18 november- hagen hela dagen

nu har jag vaknat till liv, hade tänkt att jag bara skulle slänga i mig lite frukost och sen ner till stallet på direkten men de blev ändringar. tycker han ska få stå ute i hagen hela dagen isället, mycket skönare än att behöva gå in speciellt om han bara ska ta det lugnt till slutet utav veckan.

idag ska vi även gå i ridhuset 20-30 min inte bara thriller som tränar utan jag med, ska även massera honom efter med arnika på bakdelen. hade tänkt att massera lite längre än vad jag gjorde igår men måste bara se till att inte folk är i stallet så man kan sjunga haha. hoppas att massagen gav samma effekt som den gjorde igår.

får väl även ursäkta inlägget som kom lite hastigt och oklart igår kväll. jag var irreterad för jag blir alltid otroligt rädd och orolig och tänker mig alltid det värsta när man ser att de är någonting med honom. och sen gjorde jag som jag fick tips av att göra och det är inget jag kan ändra såhär i efterhand och jag ångrar de inte heller eftersom vi trodde de var stelheten. men inget som går att ändra nu och jag är nöjd iallall. som sagt man är rädd om den man älskar. och ni får ursäkta mtt beetende ska inte upprepas igen.
   
du är alldeles för underbar för att inse att det här är verkligheten.


17 november- nej tack

nu är det faktiskt så att jag inte behöver andras hjälp och råd och speciellt inte såna hjälp och råd som låter som om jag vore ''dum i huvudet''.

jag vet gått och väl att man inte ska rida en häst som har ont. men nu är det så att igår var han varken svullen eller varm om benen och därför trodde vi att det satt i bakdelen. men vi trodde bara att han var stel för han brukar var stel och han kunde även haft lite träningsvärk från stuts hoppningen i lördag vem vet? så jag masserade honom igår och han såg mycket bättre ut när jag tog upp honom från hagen sen började skritta ut i skogen och han markerade inte ett dugg och var jätte fin och de var därför jag gick in i ridhuset för att kolla om han markerade någonting i traven. och det kändes som sagt ingenting i höger varvet men började känna lite i vänster varvet. så jag gjorde de inte för att han skulle få ont utan att få veta vad det kan ha varit och nu vet jag vad det är och vet hur jag ska behandla det. och han har troligen en sträckning och jag ska massera och GÅ men honom inte RIDA. och kolla hur det blivit bättre på lördag. så nu vet ni varför och vad och allting..

 


17 november- ändrade planer

jag var ju i stallet förut och tog in hästarna, snälla syster var med och hjälpte mig så de inte skulle ta så lång tid. jag tog in thriller först så han fick ställa sig och mumsa i sig sin mat medans jag tog in dom andra. när alla hästarna var intagna tog jag ut thriller i gången och började massera honom med arnika på bakdelen och sen masserade jag resten utav kroppen utan arnika. kan säga att han riktigt njöt utav att få massage han stod och gäspa och bara tyckte livet var hur bra som helst. när jag masserade hans hals la han sitt huvud på min axel och de var så himla mysigt. jag stod och masserade honom i ungefär 45 min och ingen var i stallet så stod och små sjöng lite då och då. stod även och borstade ett bra tag efter massagen och thriller bara njöt ännu mer.

har även pratat med en av mina vänner och hon tycker att jag bara ska gå med honom fram tills på lördag och fortsätta massera honom och de som jag har gjort innan. för om han har sträckt sig så är de inte så bra och inte så skönt för honon om man ska hålla på och trava på honom. så ska börja gå imorgon sen torsdag vila och fredag ska jag gå igen. på lördagen ska ja hoppa upp och jobba honom lite och även trava för att kolla hur han är i traven. och på söndagen ska hon komma till mig och hjälpa mig tömköra thriller. så så ser hans schema ut nu. men är ändå väldigt lättad över att han har blivit så bättre bara över en natt och tack vare massagen.



17 november- filmsnutt

nu kommer en liten film på mig och thriller från förut idag.
var snälla och strunta i min sits jobbar på att den ska bli bättre.


som ni ser så markerar han lite i vänster varv på högerbak.
men inte alls så mycket som han gjorde igår då var de verkligen
tydligt så tror att han är stel eller att han har sträkt sig i hagen eller något.

17 november- skogsridning

idag vart det en sväng i skogen. tog upp han ifrån hagen och bad min syster gå med honom för att kolla om jag såg någonting och jag gjorde faktiskt inte de som tur va. så jag tog in han i spolspiltan och började spola av benen och borsta och så och kände igen benen riktigt noga och benen var varken varma eller svullna, dom var inte de igår heller så de var ju tur.

men tog mig en sväng i skogen, syster var snäll och gick brevid eftersom jag bara skulle skritta. han var jätte duktig och gick i väldigt fin form. vi var ute i ungefär 60 min så vi skrittade en bit iallfall. och vi gick knappt på några stigar och de gick super bra det också. jag hade ju även bestämt mig för att jogga honom 10-15 min i ridhuset för att få känna hur han kändes i traven. och min syster såg inga markeringar eller något och det kändes mycket bättre än vad det gjorde igår för den delen också han kändes lite konstig i vänster varvet men inte alls som igår, han var iallfall super duktig. nu slipper jag iallfall oroa mig över att det var något allvarligt och det känns riktigt skönt. ska upp till stallet och massera honom igen, min massage gjorde susen hihi.

min syster filmade även en liten filmsnutt idag som jag hade tänkt att lägga in senare, om de vore intressant? 


en vacker bild från idag, mysigt i skogen. ♥


17 november- regn

när jag vaknade imorse hade jag hoppats på strålande sol men vaknade tyvärr till rena motsattsen, det regnar och är grått.. men vad tänkte jag egentligen? det är Sverige och höst.

igår låg jag iallfall och tänkt på varför thriller markerade, vad som skulle kunna ha hänt eftersom han inte haltar utan att det sitter i hans vackra bakdel. och jag kom fram till några punkter som kan ha orsakat de:

*inget länd/skritträcke vid ridningen. (han har bara ett stort flesch när vi skirttar fram bara.)
* han har blivit utsläppt med bara regntäcket några få gånger. (han ska ha dubbla.)
*
när han har fått stå med sitt blöta regntäcke på sig. (inget som går att ändra, jag får skynda mig lite extra.)

här är de jag kan komma på just nu, men tror att det är en blandning utav allting som kan ha orsakat de. men tror faktiskt han blev bättre igår efter massagen. ska till stallet snart och kolla hur det är med honom.


16 november- jogging

ser ni redan nu vart det ändring på schemat vart ingen direkt ''dressyr'' utan bara lite jogging.

det vart så att när jag kom in till ridhuset kändes han lite konstig när jag skrittade men trodde bara han var stel eller lite träningsvärk kvar ifrån i lördags när vi hoppade stuts och trodde det skulle släppa. så jag startade och börja trava honom och han kändes bara ännu konstigare och jag vart orolig. men jag hade världens tur eftersom anna in så bad att hon kollade på honom när jag travade och hon såg att han markerade men inte att han haltade utan att det satt mera i baken. men jag forsatte att jogga och efter lite om och men så slutade han markera och gjorde de bara mindre och mindre. han gick även i skit fin form idag verkligen lång och låg i nacken joggade bara kanske 20-30 min men det var faktiskt en skillnad från början till slut så det beror nog på stelheten. men så från och med idag ska jag massera honom i en veckas tid för jag tror verkligen att det är för att han är så stel av sig. + att jag inte har användt skritt/ländtäcke när jag ridit eller varit ute och ridit eftersom jag inte har någonting och tror de var lite därför också att han har blivit kall och han är rätt så stel om man inte värmer upp honom tillräckligt. så ska få låna ett skritttäcke utav anna nu så ska jag köpa ett eget på torsdag på ullared. så den här veckan blir bara en lugn vecka för honom, hoppas att det blivit bättre tills imorgon eftersom jag masserade honom i kanske en halvtimma.

15 november- schema

från och med idag ska jag börja göra ett schema för thriller jag gör en vecka i taget. och det är endast för att det är saker som vi behöver träna på och därför kan det vara bra att ha ett schema så man har någonting att ''gå'' efter. självklart kommer det att bli några ändringar lite då & då men ska försöka hålla mig till schemat som jag har gjort. 

Måndag

Dressyr

Tisdag

Skogen

Onsdag

Jogging

Torsdag

Vilo dag- jag är i Ullared och handlar saker åt totton

Fredag

Släppas i ridhuset

Lördag

Hoppning/markarbete

Söndag

Skogen


 såhär ser hans schema ut för den här veckan. som vi vet så brukar thriller alltid ha vila och fredags mys på fredagar men att han ska vila måste tyvärr ändras eftersom på torsdagen ska jag till ullared och köpa saker till hästen. och jag vill inte att han står 2 dagar i rad. så därför får han busa av sig i ridhuset på fredagen. men han ska fortfarande få fredags mys som alltid.

en fråga till er läsare, vad tycker ni om att göra ett schema för era hästar? något ni brukar göra?

15 november- skogen/ridhuset

idag vart det en blandning av både skogen och ridhuset. meningen var egentligen att jag bara skulle rida ut men vart tyvärr inte riktigt så. jag kom illafall till stallet vid 12:30 någon gång och då gick jag ner och hämtade honom på direkten sen upp till spolspiltan för att spola av benen.

jag började iallfall rida ut vid 13:30 någon gång och red ute ett tag allting gick jätte bra vi mest bara gick runt lite mitt i skogen och klättrade lite och han var jätte duktig. sen såg han någonting i skogen (jag vet inte vad han såg) och han blev verkligen hysterisk och bara gör en tvär vridning och sticker skenar iväg åt andra hållet med lila mig på ryggen. vet inte riktigt hur många grenar jag fick i ansiktet. han lugnade ner sig efter ett litet tag men var fortfarande väldigt väldigt spänd och stressad. jag började skritta hemmåt på grusvägen och han sätter fart igen och vart helt hysterisk jag bestämmde mig då för att gå in i ridhuset och göra honom lugnare. när jag kom in i ridhuset var han som en fijolisträng. vi var väl i ridhuset kanske en halvtimma och han vart inte mycket lugnar utan stretade mest bara emot och var väldigt spänd och stressad fortfarande. tyckte faktiskt synd om honom att han var så himla uppjagad utav det som hände i skogen. men jag satt och trälade och försökte i en halvtimma sen gav jag upp, jag vet att man inte ska ge upp men jag var så hungrig och blir bara irreterad och ville inte börja ''bråka'' med honom ännu mera om han redan var stressad och uppjagad. jag försökte iallfall jobba honom i lite lugnare temo i traven men han bara sprang och hans ben var både åt höger och vänster.

vi får ta nya tag imorgon alla har sina dagar och idag var det tydligen våran dag.


du & jag är på väg mot toppen min prins.

14 november- stuts

idag vart det att hopp upp ur sängen redan vi klockan 07:00 imorse ingen sovmorgon för min del inte. som jag skrev igår så skulle jag till åby ridskola och vara funktionär på tävlingen det ingår ju i våra skol betyg. jag var iallfall den som pratade i micken hihi. var lite stammig till en början men tror jag vart lite bättre i slutet.

på rid schemat idag så hade jag bestämmt att det skulle vara stuts. det är ju en bra övning för honom eftersom han gärna springer i 100 km i timmen mot hindret men nu så gick de inte så bra att springa så snabbt mellan hindrerna eftersom han skulle ramlat i sånt fall, det är ju även en bra lösgörnings övning.

 det gick iallfall bra idag det gick inte super bra men det gick inte dåligt heller så jag är nöjd med lila pojken idag. jag vet ju faktiskt inte heller om thriller har hoppat stuts innan men tog mig modet till att göra det iallfall. vi började bara med att ha bommar på marken först och det vart lite konstigt tyckte thriller och han behövde tänka lite extra så vart lite extra jobbigt. men vi hoppade en gång sen la upp ett hinder sen hoppade en gång till och la upp den andra tills alla var uppe.  ville inte slänga upp allting på direkten för att sätta press på honom jag ville helst bara att han ska vänja sig vid bommarna och att vi ska hitta rytmen tillsammans. det gick iallfall bra han hade en fin rytm och lyssnade riktigt bra på mina halvhalter och var inte alls lika stressad och på som förra gången han var riktigt duktig så vi har kommit en bit redan nu. jag har tyvärr en pinsam sak att berätta jag ramlade av honom första gången idag hihi. vi hade tagit upp alla stuts och höjde lite ocjh thriller kom alldeles för snabbt på sen hoppade vi första stutset och andra hindret drar han på en tvärnit jag flyger av och landar på backen inget mera än de. jag skadade mig inte iallfall och mår bra. tyvärr så vart thriller lite nojig och tappade sitt sjävförtroende men jag fortsatte och hoppa och han vägrade 2 gånger sen hoppade han de galant med lite övertalning. jag ville bara hoppa det igen så att det gick bra för att avsulta ritten med en bra magkänsla och så han fick tillbaka sitt självförtroende och jag lyckades. så jag är nöjd med honom och tycker att både han och jag bara blir bättre och bättre hela tiden.


13 november- busa i ridhuset

idag följde mamma med mig upp till stallet och hjälpte till, hon måste ju lära sig. sen när tävlingarna startar då behöver jag henne varje sekund hihi. men det är ju som sagt hans vilo dag idag men jag släppte honom faktiskt i ridhuset så han fick springa av sig lite och kan säga att det var något han uppskattade. han sprang och bocka som en tok (tur att jag satte på skydden). sen vart det in till stallet igen och borsta och mysa och det var faktikst min duktiga mamma som gjorde de medans jag mockade. varje fredag så är det fredags mys för underbara hästen så han fick massor utav halm och lite extra hö och hösilage gillades mycket utav lila thriller. han stod så stolt i stallet och tuggade samtidigt som jag stod och pussa och myste med honom, han är verkligen guld värd. tror faktiskt inte jag kommer kunna hålla mig ifrån honom hela kvällen så ska nog ditt senare och mysa och pussa honom ännu mera.

imorgon blir de faktiskt en tidig morgon eftersom jag ska vara på åby ridskola klockan 08:30 på morgonen, vi ska vara funktionärer på åbys tävling det ingår i våra betyg som vi kommer få i skolan så det är bara att gå ditt med ett leende och kolla på alla andra som tävlar.


12 november- allt i allo

idag vart det ett pass i ridhuset igen. jag gjorde lite allt möjligt idag kan man säga var liksom inte sugen på att sätta mig och göra honom totalt slut. så jag plockade fram 3 st bommar och 3 hinder stöd som jag ställde på lång sidan. det var ett galopp språng mellan varje hinder, var inte så högt eftersom vi inte skulle ''hoppa'' idag utan bara göra lite lydnad så han lyssnade på mig så hade bara 40 cm. och det gick jätte bra med honom och han lyssnade verkligen på mig när jag gjorde halvhalter och ''sticker'' inte alls lika mycket mot hindret som han brukade göra, han brukade ''sticka'' emot bommar ibörjan när vi körde markarbete men nu var han jätte duktig på att lyssna. jobbade även på att ställa i hörnen och mycket övergångar och han lyssnade jätte bra och var inte alls stressad.  han lyssnade hur bra som helst. han var lite gullig för när jag skulle plocka fram alla stöd och bommar så satte jag tyglarna under käkremen så han kunde gå fritt och han började springa och bocka som en tok och jag förstod inte riktigt vad som hände, haha. och han brukar alltid bara gå efter mig men inte idag inte då var han på hugget. han brukar komma så fort jag ropar på honom men den här gången struntade han i mig och bara sprang och busa. jag gick jaga honom och sen slänga mig och ta tag i täcket men token sprang fortfarande men efter lite mutning kom han till mig. han är allt för underbar den hästen.

11 november- red för emma

idag hjälpte som sagt en i stallet mig, emma heter hon och hon är verkligen suverän. vi jobbade mycket med halvhalter och att han verkligen lyssnar. han har en stor tendens till att att springa ifrån allt arbete ibland och bara knäppa av med halsen och inte arbeta någonting med kroppen. så vi jobbade mycket på att få honom samlad och lyssna på skänkeln eftersom han blir lite halvsur när man ska svänga och samtidigt hålla om med skänkeln för att han inte ska tvära och så inte bogen springer iväg. i början var han lite sur och gick emot skänkeln och bara sket i att jag satt på ryggen men efter lite om och med accepterade han skänkeln och böjde sig och svängde jätte fint utan att tvära eller att bogen stack iväg. så även idag hittade vi nya knappar och det är alltid lika kul.


10 november- ute i skogen

idag vart det iallfall att ta sig ut i den vackra skogen. kom hemifrån skolan vid 11-12 så passade på att slänga i mig något att äta sen fort vidare till stallet för att jag hade planerat att thriller skulle ha rullat sig och var jätte skitig. men det visade sig att jag hade fel han hade knappt någon lera på sig och då vart jag förvånad istället, hans hage är trots allt rätt så lerig och han hade inte ens lera på benen. men det gjorde ju inte mig någonting iallfall. min syster följde även med ut i skogen så jag slapp vara helt ensam. skrittade bara idag eftersom min syster var med kan ju liskom inte bara galoppera ifrån henne. men jag red mycket bland träden och inte alls mycket på stigarna och han trampade på riktigt fint med bakbenen. vi jobbade även i lågform i skogen och de gick också riktigt bra. meningen var att vi skulle klättra i skogen men vi red fel och kom ut där vi inte visste vart vi var så hittade inte så mycket klätter backar så det var tyvärr inte så mycket klättring som jag hade önskat. men jag gick iallfall över varenda ner fallit träd jag såg så hans bakben kom igång riktigt bra. vi fick även gå i mycket lera idag och de tycker verkligen inte thriller. han protesterade en hel del i början men gav sig efter vi hade gått lite i leran. ibland vart han även så duktig att han inte märkte när vi gick i lera så han gick normalt, duktig häst.


9 november- dressyr

idag gick de så himla bra att rida, gud vilken underbar häst. jag hittar nya knappar på han varje dag längtar som en gud på att hitta alla små underbara och magiska knappar på honom.

idag red jag iallfall i ridhuset, hade tänkt att rida i skogen men vart alldeles för mörkt så hann tyvärr inte ut. men det gjorde inte så mycket att vara i ridhuset heller eftersom det gick så super duper bra. i början var han spänd och pigg, knäppte bara av huvudet och jobbade inte alls med kroppen men efter lite om och men fick vi igång hela kroppen. en tjej i stallet emma hjälpte mig lite också och då gick de ännu bättre och han var verkligen super. vi jobbade mycket på volten och ställa in och ut och de gick super han var riktigt låg och fin i nacken och jobbade på ännu mera med kroppen än innan. man kände verkligen hur han tog i i galoppen, det största problemet just nu är väl att hans bogar sticker ut lite här och var men de fick vi också bukt på efter lite om och men. kan säga att han var riktigt duktig på att ta stödet i handen men han får för sig att han ska gå under hand ibland men så fort man smackar på honom lite kommer han till rätta igen och går som en riktigt klocka. hans tempo var inte alls lika stressat som de brukar vara vissa tillfällen. han lyssnade riktigt bra på mina halvhalter och mina andra hjälpor. säger bara stort plust till underbara hästen.


8 november- ny klippt

nu har jag kommit hem ifrån stallet, thriller vart ju som sagt klippt idag och han vart en riktig snygging. tror att han kommer orka mycket mera och ge mycket mera nu vid ridningen och det är ett stort +.

efter att han hade blivit klippt stod jag och borstad av honom så det inte skulle klia av att massa små hår är på honom. gick även in med han till spolspiltan och spolade rent hovarna eftersom hagarna är så himla leriga så behövs de för att inte få stålröta eller liknande, han har lite stålröta nu men inget speciellt så länge jag spolar rent de så blir de inte sämre utan bara bättre. och man kan säga att det är inte så konstigt att dom får de när de är så pass lerigt ute nu som de är vid den här årse tiden, tyvärr.


8 november- skogsrunda

idag vart det en skogs runda på 50 min. skogsturen bestod mest utav skritt men även lite trav och galopp. vi gick inte så värst mycket på stigarna utan försökte hålla oss ifrån dom lite så han fick arbeta lite extra och tänka lite mera. vi hittade även några skit bra stockar som vi gick över i låg form och han var skit duktigt och arbetade jätte bra med hela kroppen. vi har även jobbat mycket på att lyssna på rösten och det gick också skit bra. kan säga att den här skogsturen var underbar det var så lugnt och bara jag och hästen hur mysigt som helst.

idag ska vi även anna klippa klart thriller hann tyvärr inte mera än halsen igår eftersom han var så himla svettig och vi fick vänta nästan 2 timmar på att halsen skulle torka och det fanns inte en chans att hela hans kropp skulle kunna torka. så därför får snälla rara hanna klippa klart honom idag istället.


8 november- går dagen

igår på schemat stod det markarbete/hoppning. igår så red jag tillsammans med min kompis anna, vi hjälptes åt att plocka fram alla hinder stöd och bommar tillsammans. man kan säga att vi tog ut alla bommar och la dom i ridhuset och sen börjde vi pyssla ihopp allting. vi gjorde så att vi hade bommar så man kunde jobba över bommarna fast som i en serpentin så man jobbade mycket på att ställa och sedan rakställa, vi hade även en oxer vid snettigenom.

man kan säga att igår gick de både bra och mindre bra. vi började ju med att ta bommarna och han gick fint över dom behöver bara gå i lite lägre form så han jobbar mera med ryggen annars var han skit duktig. vi började sedan lägga upp till ett kryss där vi hade bomövningarna, så det var bom kryss bom, bom ungefär och de var för att kunna försöka hålla samma tempo eftersom thriller taggar till 100000 det gick faktiskt rätt så bra kunde gått bättre men ska inte haka upp mig på de. efter att vi hade kört krysset några gånger vart han bara mer stressad och mer taggad så det vart inte någon riktigt ridning kändes det som. ett tag sprang han bara och slängde med huvudet samtidigt som jag blir hård i handen och blir irretarad över att det inte riktigt funkar som jag vill (för att jag sätter alldeles för höga krav på mig själv vid ridningen). men så fort man börjar prata lugnt med honom kommer han ner i ett helt annat tempo och blir mera samlad och lyssnar mera. men sen fortsätter de fram och tillbaka mellan dom tempona. men de är ingenting jag ska behöva haka upp mig på för han är inte så mycket hoppad dom senaste 5 åren, så det här kommer vi lösa galant med mycket träning och en lugnare emelie. men i slutet var becca där och hjälpte mig massor och jag vart lugnare och allting vart bättre så vi hoppade oxer på 1 m och det gick skit bra. har inte sätt thriller så svettig innan, det rann från schabraket och han var helt dy blöt på halsen.



orange= bommar
svarta= oxer
svarta prickar= hinderstöd.

6 november- vilodag

vädret är iallfall lite bättre än vad de var igår och de är ganska skönt tyvärr ingen sol framme och inte speciellt varmare men det regnar inte iallfall, inte just nu. är glad att jag inte behöver bara beronde utav hur vädret är eftersom jag har ridhus där jag står och kan inte förklara med ord hur glad man är för de.

idag är de iallfall vilodag för pållen, eller rättare sagt han har vilodag varje fredag om inte någonting annat dyker upp såklart. så idag i stallet stor mockade jag boxen och hade i lite extra halm så han får lite fredags mys känsla. tog även en sopp kvast och tog bort allt äcklig spindelnät, hatar verkligen spindlar och blir därför väldigt nogrann med att ta bort allt äcklig spindelnät. så nu kan man säga att boxen är spindelnät fri. ska springa bort till stallet senare och borst och mysa med honom lite, han blir inte av mig helt inte bara för att han har vilo dag. men tror att han blir glad och uppskattar att jag är där och pysslar om honom.


you are amazing, i love you.


5 november- super duper bra

kan bara säga att det gick verkligen hur bra som helst att rida idag. ska väl tacka becca för de också eftersom hon får mig att inse att jag faktiskt kan mera än vad jag tror. det gick iallfall jätte bra idag, jag var hur lycklig som helst. tränade på att lägga ner honom i lägre form för att han lyfta upp och arbeta extra med ryggen eftersom han inte har så mycket muskler på sin rygg och sin  bakdel. och han försökte smita men när han väl insåg att det spelade ingen roll hur många gånger han försökte komma undan utan att behöva jobba i låg form igen, så han gav sig ändå rätt så snabbt iallfall. vi gjorde även volter, förvändgalopp, skänkelvikningar och serpentiner med halt på medelinjen och det gick super duper! han var lite efter med bakdelen i skänkelvikningarna men det vart mycket bättre emot slutet. så han fick faktiskt lite extra korn för att han var så duktig så nu tycker han nog om mig extra mycket.


5 november

bra övning för att få din häst lösgjord.


4 november

nu är jag hemma efter att ha varit i stallet och självklart känner man sig alltid lika välkomnad med en häst som står med spetsade öron och ser överlycklig ut. min syster följde med mig till stallet idag och hon fick även hoppa upp på honom om rida lite, om man säger så här att han är inte världens lättaste häst att rida på även fast många tror de. men de gick skapligt man kan säga att han bara joggade lite idag. hoppade iallfall upp lite för att visa att han inte kan göra som han ville och kan säga att det vart skillnad på direkten och de gick så himla bra dom 10 min jag satt på honom. vart otroligt lycklig då och ville bara rida i flera timmar till. men min syster hoppade upp efter mig igen och han började med sina dumheter igen. men kan säga att min syster rider inte i vanliga fall så hon var faktiskt super duktig. så man kan säga att det vart ett jogging pass för honom idag och han verkade riktigt nöjd med det också.

4 november

snön är här och det är dags att sätta på sig stall kläderna och bege sig iväg till stallet för att rida. kan tänka mig att han är extra pigg idag eftersom det är första snön och ändå rätt så kallt ute. har inte riktigt bestämmt mig för vad jag göra med honom idag, är sugen på att rida i skogen men har inte riktigt bestämmt mig än det kan säkert bli så att jag rider i ridhuset och rider lite dresyr.


4 november

nu har jag bestämmt mig för att jag ska skaffa mig en tränings blogg för mig och min foderhäst. Den här bloggen kommer bara handla om mig & midnight thriller. jag har ridit honom i ca 1 månad nu och han står i ett stall i närheten utav mig i skärblacka. för ca 3 veckor sedan hade jag bara honom som medryttar häst och han stod då i ringstad men för mindre än en vecka sedan flyttade han hit till skärblacka och jag vart hel fodervärd. han är ett svensk halvblod född 1996. Thriller är en helt fantastiskt häst både att rida och i stallet. han är tävlad medel svår dressyr innan och har hoppat 140 banor, är även tävlad i hoppning i sina yngre år. han är en väldigt positiv häst och gillar att arbeta vid ridningen, han ger oftast 110%. kan även säga att han är en riktigt läromästare och vi har lärt otroligt mycket utav varandra bara på den här månaden och utvecklas bara till det bättre hela tiden. målet med min ridning är att kunna börja tävla inom hoppningen till nästa tävlnings säsong.

RSS 2.0