28 januari 2010

det bästa som finns på 4 ben.

thriller var bäst idag. red även i en dressyr sadel som becca och lollo ska sälja så vi testade den på thriller och den låg bra så testade rida med den idag. min syster var snäll och mockade åt mig i dag så behövde bara fixa maten och stort tack för det.

dagen ridpass- gick suveränt, undra varför det går så himla bra helt plötsligt? känns lite magisk/konstigt? men iallafall red i dressyr sadeln vi testade på thriller innan på dagen och kan bara säga den är gudomlig från topp till tå. den var skön att sitta i skön att rida i kan inte förklara och det kändes skönt att sitta med en dressyrsadel på thriller. och som pricken över i ett gick ju ridpasset jätte bra. jobbade med 4 hörn volter och skänkelvikning ville få honom avslappnad och låg när jag gör skänkelvikningarna han drar gärna upp huvudet och spänner hela sig gick riktigt bra i slutet  och han vart mer & mer avslappnad. gjorde även över gångar, gjorde så att jag skrittade skänkelvikning på långsidorna men lite överdriven tvärningen för att få honom att korsa benen ordentligt sen på kortsidorna började jag trava sen fortsatte jag så några varv i båda varven och han var jätte duktig, försökte även göra så små hjälper som möjligt när jag gjorde igång och avsaktningarna. jag är rikigt nöjd över idag och hoppas på att kunna köpa dressyr sadeln för som jag skrev innan, den var gudomlig.


27 januari 2010

föralltid.

nu har jag äntligen en sadel, fick låna en hoppsyntet sadel utav becca och & lollo tack♥!!. den andra ligger inte bra men den här duger så ska ha den nu men den kommer inte passa när han väl sätter muskler och bräddar sig men tills dess är det inga problem. var i stallet redan vid 09:30 idag filmade när becca angelica och lollo löshoppade deras hästar och det gick jätte bra, efter det gjorde jag mat sen fixade iordning thriller för ett pass i ridhuset med sadeln.

dagen ridpass var i sadel, kan inte sluta skriva de haha. det var iallafall underbart började med en redig uppvärmning i skritt gjorde skänkelvikningar 4 hörn, en övning som man brukar göra hos caroline carlstedt på hennes träningar, jätte bra övning. gjorde de i skritt sen vart det trav gjorde mycket skänkelvikningar och volter joggade bara lite lätt kan man säga, försökte även få honom avslappnad och låg och han var jätte duktig. gjorde även lite skänkelvikningar i galopp inte så han tvära så mycket ville bara få bakdelen lite mera aktiv och han var jätte duktig. han var verklingen super behöver få honom lite mera avspänd vid dom olika övningar som skänkelvikning osv.

efter ridpasset borstade jag av sen in i boxen med honom så han fick äta lite hö. det har kommit en ny liten skimmel ponny vid namn sessan som ska dela hage med thriller så skulle vänta tills sessans fodervärd hade ridit henne så vi kunde släppa ut dom tillsammans. haha dom nosade på varandra 1 gång sen gick dom åt varsit håll thriller stod och tå och ponnyn sprang runt snacka om cool lugn häst man har. dom fick även en ny större hage och snön var upp till magen på thriller och över magen på ponnyn, det såg så sött ut.


26 februari 2010

du är mitt allt, du är helt otrolig.

idag vart det ingen ridning för min del men snälla rara becca ställde upp för att jogga honom. jag kunde verkligen inte min kropp värkte och bara skrek och jag kunde varken longera eller tömköra så det vart det att slänga upp becca och det såg verkligen jätte bra ut, han hade nog världens träningsvärk så var lite stel men becca var jätte duktig. hon har även lärt sig att det är ingen lätt häst att rida som många tror...


26 februari 2010

jag kämpar för dig!!

jag har gått och blivit sjuk jippie mig.

i onsdags den 24 skrev jag inget då inget intressant hände thriller vila och jag mådde lite halvtaskigt så låg bara hemma och ville inte bli sjuk.

i torsdags den 25 vart jag sjuk.. men självklart var det träning med hästen samma dag och det var inget jag kunde missa eftersom det ger mig en sånt otroligt stort lyft i ridningen. träningen började 12 och jag hade mockat och gjort all mat innan så att det bara var att gå hem efter.

kava kom vid 12 tiden då var thriller uppvärmd och klar, becca var även med och filma. vi jobbade med lite allt möjligt men eftersom jag var sjuk så var det kass ridning ifrån min sida och jag vart små irreterad pga utav att min kropp bara värkte. tyckte ändå det gick skapligt det märks att thriller känner av vilket humör jag är på, tråkigt nog. men vi hade bommar, trav bommar tror det var 4 st och vi hade längt lite extra i mellan för att han skulle ta ut steget lite mera och det funkade väl kunde väl gått bättre men som sagt, kass ridning ifrån mig och han är ingen häst man bara sitter och åker på det handlar om att jobba vartenda litet steg vilket jag inte orkade. men jobbade med bommarna och tagen bakdel innan för att få honom att arbeta med bakdelen. sen började vi med lite skänkelvikningar och galopp ombyten och det gick som det gick jag som verkligen har suttit och tränat på galopp ombytena och dom har verkligen varit skit fina så sket dom sig ju igår, inte alls kul jag som ville visa framsteg. skänkelvikningarna gick bra ifrån vänster varv snett igenom för att sedan komma ut i höger varv men i från höger varv snettignom för att sedan komma ut i vänster varv var ett rent kaos att jobba med kändes det som. hans bakdel var med men ingen framdel och han bara sprang ifrån. fick bara till en bra skänkelvikning ifrån det hålet sen gav vi upp med det. hoppade även ett litet kryss på 50 cm, kraftigt haha. det gick bra jobbade med att korta honom innan och att lyssna på mig och det gick super trots att vi kom fel stannade han inte, som han brukade göra innan, tror han litar på mig mera nu. får iallafall börja hoppa thriller lite och ska testa hans hoppsadel på honom igen och ha den när vi hoppar. det blir ju ingen höjd hopp nu utan massa gymnastikhoppning på 50-70 cm för att arbeta med bakdelen och bli kvick. becca var ju med och filmade igår men eftersom min ridning var riktigt kass vet jag inte riktigt om jag ska lägga upp dom eller inte, vad tycker ni?


24 februari 2010

ingen dig, ingen mig!

igår vaknade jag upp hos min pojkvän vid åtta tiden slängde i mig lite frukost och tog sen bussen ifrån honom som gick 09:00. väl hemma byte jag bara kläder sen fortsatte jag vidare till stallet, mockade och gjorde mat sen tog jag in honom vid 11:00. började borsta och fixa sen på med utrustiningen för att ta ett pass i ridhuset.

ridpasset- gick kanon, han var jätte duktig höll en lugn och fin takt. jobbade mycket på serpentiner för att få honom att svänga för skänklarna, gjorde lite små övningar i serpentiner som att göra halt fatta galopp lite allt i allo och det var inte problem det inte. jobbade även rätt så mycket med galoppen med att öka den sedan korta den så han sätter sig lite på bakbenen och han var duktig ville ''sticka'' lite ibland om jag släppte för mycket på ytter och det var bara nere vid öppna delen utav A volten så fattade inte riktigt vad felet var? något kanske var läskigt. jobbade iallafall på A volten och han var bättre och bättre och till slut slutade att springa iväg. gjorde även några byten för att kolla hur dom satt. gjorde några ifrån snett igenom sen när jag vände igenom volt. det gick jätte bra och han byte när jag byte trots att jag hade bytt på samma ställe några gånger väntade han på att jag skulle be honom byta, underbara häst.

nu har jag inte tid att skriva mera såhär på morgon tippen ska jag sminka mig lite sen tar becca jag och angelica bilen till scharpman, ska bli riktigt skönt att komma hemifrån lite göra något roligt och spännande. nu börjar det blå bråttom hejdå.


22 februari 2010

you are amazing.

burr är det ända jag kan säga just nu, imorse fick jag ett mindre roligt sms utav min mamma vid 7 tiden att det var 32 MINUS utomhus, och det var ju klockrent eftersom jag sov hos min pojkvän och kunde inte gå till stallet och fixa med täcken. men dom släpptes ut vid 9 och då var det bara 17 minus så lät thriller gå ut iallafall solen sken, skiner fortfarande så då kunde han lika gärna få vara ute, han är ju som sagt alltid ''väl på klädd''. nu ligger det på 13 minus så det blir ''varmare'' iallafall.

igår tränade jag på gymet sen var jag i stallet mockade fixade mat sen tog jag in thriller, eller jag tog cahrlie och mycon åt anna så tog hon thriller för hon hade intaget och dom höll på med någonting på stallplanen och charlie och mycon kan reagera lite för mycket så vi byte. han fick ta några tuggar av sin mat sen ut i gången borstade satte på utrustningen sen in i ridhuset. thriller gick ha sitt flech med hals på medans vi gick fram eftersom det var snor kallt igår också.

gårdagens ridpass- det gick jätte bra han var lite stel i början men han vilade iförrgår + att det var/är så himla kallt ute så det är förståligt men han var bara mjukare och mjukare, fick även positiv kommentar utav jackie annas mamma att han hade blivit mycket jämnar och bättre i bakbenen, jätte roligt att höra. joggade honom lite igår strechade honom mycket i sidorna och gjorde skänkelvikningar eftersom han inte riktigt vill tvära eftersom han är så stel men igår var han riktigt duktig och skänkelvikningarna gick super. gjorde även över gångar ifrån galopp till skritt och det gick bra trots att det var 2 andra i ridhuset också. passade även på att göra några galopp ombyten när jag kände mig säker och inga problem alls, inte alls eldig som han vart på träningen i onsdag, i fredags gjorde vi också galopp om byten och då var det heller ingen fara men igår var dom som bäst. han höll sig till samma tempo in i bytet och efter utan problem och det är ju skit kul. är nöjd över honom igår.


20 februari 2010

usch och fy för vädret, nu får det ta slut jag ser inte vårat staket som går runt tomten längre, då börjar det bli överdrivet.

thriller var ute lite i hagen idag bara 3 timma och det ångrar jag mer är något annat trots 3 täcken och inget som hade läckt igenom stod han och skakade när jag hämtade honom, det var fruktansvärt att se. och vägen till thriller hage och från thrillers hage var det jobbigaste, jag hade snö långt upp över knäna gick verkligen göra höga knän för att komma fram. när han väl kom in tog jag bort alla täcken satte på han back on track paddar på ryggen satte på han ett stort tjockt mysigt ylle täcke med ett innetäcke på de sen mockade jag och han stod och åt hö i gången, det märktes att han gillade läget när det var varmt och maten var serverad, min lila plutt. när maten och mockningen var klar fick han gå in boxen och äta mat, satte på han ett fleech också över ylletäcket och under inne täcket. så det får han stå med inatt blir nog varmt och skönt för honom, han får inte gå ut imorgon, isånt fall släpper jag ut han bara en timma men det får bli på förmiddagen i sånt fal. men idag vart det ingen ridning idag pga utav vädret kände inte för att rida direkt då men imorgon blir det.


20 februari 2010

du är bäst, bäst i hela denna värld!! ♥
mitt internet har varit avstängdt igen, men nu ska det förhoppningsvis hålla.

18 februari 2010
dagen började med praktik och det rullade på riktigt bra slutade klockan 2 utav att min bästa vän rebecca som klarade uppkörningen samma dag hämtade mig, tack. åkte direkt till stallet efter praktiken mockade gjorde mat sen tog in alla hästar, jag tar in hästarna varje torsdag. när allting var klart gick jag hem åkte på träning ''easyline'' ett grupp pass var helt mör i kroppen efter. men efter träningen var det bara hem och byta om sen vidare till stallet och i stallet packade jag alla saker tills dagen efter (fredagen) och så red jag.  

ridpasset- gick suveränt jag joggade bara lite lätt gjorde volter övergångar ville få ett lungt tempo osv. krävde liksom inget vidare eftersom han hade gått hårt dagen innan och han skulle med till ridskolan på fredagen så valde att bara jogga runt honom lite och det var lättare sagt än gjort eftersom han var så himla arbetsvillig och duktig.

19 februari 2010
thriller skulle med till ridskolan så gick upp klockan 06:15 det hade kommit massor utav snö och vi var lite osäkra på att åka med thriller i transporten. jag sprang iallafall upp till stallet och kollade och pappa följde med sen så åkte vi med transporten lite utan häst i för att kolla hur underlaget var och det var ingen större fara så vi valde att ta med honom iallafall, vilket jag absolut inte ångrar! thriller var jätte duktig att lasta gick inte på dom 3 första gångerna men det var mitt fel för jag var lite stressad nervös och ofukucerad men sen gick han på och stod som en ängel i transporten, meningen var att han skulle lastas 7 men vi lastade istället 07:50 så vi låg lite efter i schemat. väl ute i åby packade vi ut alla saker och ställde honom i en box som han kunde stå i. gick ner till klubb rummet eftersom det var 10 min kvar tills vi började, min lärare cattis var där och sa att det bara blev hon och jag idag, så jag fick mig en liten privat lektion. gick upp fixade thriller sen vidare till ridhuset.

ridpasset- gick hur bra som helst!!, jag har världens bästa häst. eftersom jag var själv så gjorde vi allt möjligt, vi jobbade galopp ombyten och det gick jätte bra ibörjan vart han eldig men fick sedan tillbaka han och det gick verkligen hur bra som helst, och fina var dom också. jobbade även med att få in bakdelen så den får komma i lite mer arbete och det tyckte thriller var riktigt jobbigt. jobbade även övergångar på serpentiner och tränade mycket på hans takt så den var lugn och harmonisk. det är något jag behöver arbeta mycket på hemma också för om han får springa lite för snabbt blir det inget arbete han behöver sätta sig på rumpan för att få lite muskler. i slutet av passet vart det protester ifrån thrillers del och han fick för sig att stå på bakbenen, cattis vart nog lite chockad haha. men han var verkligen jätte duktig är hur stolt som helst. han var så svettig att han löddrade + att det hade gått igenom schabraket så det såg ut som om jag hade gjort på mig haha.

var kvar till klockan 4 där, väntade på att mamma skulle komma så vi kunde åka. när hon väl kom packade vi in alla saker i bilen sen thriller in i transporten, han gick åt sidan 1 gång sen andra raka vägen in och han stod så snällt i transporten. när vi kom hem till hemma planen gnäggade alla hans kompisar på honom, så himla gulligt.


17 februari 2010

världens bästa häst, världens bästa!!

idag var thriller så himla bäst, verkligen bäst! tränade för kava idag och jag kan inte säga något annat än att thriller är verkligen allt för mig han är verkligen underbar, skulle aldrig klara mig utan honom.

dagen ridpass var träning för kava och det var hur skönt som helst, körde igenom honom lite tränade på lite öka och minska volt små volter och hålla ett lugnt tempo, tempo växlingar galopp om byten och skänkelvikning och det kändes så himla bra. han var lite eldig i galopp om byten men det kommer gå så himla mycket bättre med lite träning. så nu har jag läxa till nästa torsdag att jobba på det jag har gjort nu. det roligaste var att hon såg en stor skillnad på oss och det är verkligen roligt att höra och jag blir bara mer och mer pepp för att satsa på honom, inte för att jag har tänkt tanken att inte göra det men man blir bara mer och mer pepp och det känns som om han ställer upp för mig också. nästa träning blir nästa torsdag och då kommer det även komma upp filmer. mamma kunde inte filma idag eftersom det var för mörkt i ridhuset.


17 februari 2010

du är det bästa jag har!

gud vad jag är seg på att uppdatera ibland men det har varit lite mycket i skolan så har inte kunnat skriva tyvärr men nu är jag på spår igen, förhoppningsvis.

tisdagen så vilade thriller då jag var väldigt trött och inte hade ork så vart istället massor utav mys.

onsdag- red thriller utan graman och han var jätte duktig, arbetade serpentiner övergånar och även öppnor och det var inga problem alls. jobbade även mycket i skritten för att få honom att coola ner sig lite och jag lyckades väldigt bra. red även utan sporrar och det var inga problem det heller, försökte jobba mycket med mina vikthjälper att han skulle flytta sig för dom och det och ibörjan vart det inte riktigt som vi tänkt oss men sen var det inga problem alls. red bara i 40 min eftesom han kändes så bra.

idag däriemot är det träning för kava klockan 18:00 ska bli kul och nyttigt för den delen också. på fredag är transporten bokad och vi åker till åby ridskola för att vara med där, allting bara flyter på.


14 februari 2010

såhär ser thrillers vecka ut det är lite tveksamt men förhoppningsvis går det som mina planer är beräknade, hoppas det.

måndag- vila/gå i ridhuset
tisdag- jogga
onsdag- träning förhoppningvis
torsdag- dressyr-
fredag- ridskolan
lördag- skogen
söndag- skogen/ridhuset


14 februari 2010

du kommer vara min idag, imorgon & föralltid, släpper dig aldrig.
dagen idag har varit underbar, trodde det skulle bli en misslyckad alla hjärtans dag men icke sa nicke, världens bästa. dagen började med att äta frukost sen vidare till stallet mockade och gjorde mat sen hem igen och vänta på att min pojkvän skulle komma, han kom ungefär vid 3 tiden och då myste vi och gav varandra presenter, jag fick en navel piercing halsband armband örhängen och en ring och det var verkligen jätte fint, tack världens bästa älskling. vi var hemma hos mig till klockan 6 sen gick vi vidare till stallet jag skulle rida och hade bestämt att ha bommar idag.

dagen ridpass var ju med bommar som jag sa och jag använde mig utav 6 bommar på A volten. hade galopp bommar den här gången eftersom han ska arbetas mycket i galopp, ni som inte förstår var jag menar kolla inlägget innan där ska det stå. som sagt använde mig utav A volten och hade 3 bommar som låg mitt emot varandra, som jag gjorde med trav bommarna förra veckan. hade även ett litet kryss dom höjde upp ena sidan av bommen och den andra sidan låg ner för att höja upp lite så han fick lyfta lite extra på benen. han var jätte duktig och jobbade hur fint som helst och var verkligen lösgjord. jobbade mycket på att länga och korta stegen idag också och få kontroll och lyssna på mina hjälper och idag gick det riktigt bra, han lyssnade bättre än vad han någonsin har gjort. han var lite för ''på'' men det var bara att göra volt och lite halvhalter så var han på jorden igen. jag får även med mig yttersidan mer och mer nu han har ''hade'' en tendens till att skjuta ut den men börjar äntligen få kläm på det och då blir han mycket mer arbetsvillig och arbetar igenom kroppen mycket mer och då blir det en svettig thriller.

efter ridpasset plockade jag undan sen in i stallet myste och gav honom mat. snart ska jag sätta mig och skriva thrillers schema för den här veckan, kommer upp snart..


13 februari 2010

jag älskar dig mer för varje dag som går.
dagen idag började med att åka till stan alla 3 tjejer här hemma alltså jag mamma och elin fixade oss för en tripp till stan. var inne i stan från 10 till 2 någon gång fick med hårfärg hem som jag precis har sköljt ut och lite godis hihi. var tvungen att åka till stora godis butiken candyland som ligger precis brevid busfabriken, inte bra inte bra. sen vart det även MC och det var mindre bra det också, usch. men väl hemma såg vi på tv och min syster frågade om hon fick mocka och självklart fick hon det, tror hon såg att jag var lite trött. hon gick upp innan mig och jag kom upp efter ett tag borstade och myste med thriller sen vart elin klar med mockningen så hon gjorde maten medans jag skrittade fram.

dagen ridpass idag gick bra jobbade mycket med galoppen pratade med thriller eqiteraput eller det är väl inte hans men hon har tagit hand om honom dom gångerna jag har haft någonute och hon sa att eftersom det är traven det han är efter i mest med bakbenen skulle jag jobba honom mycket i skritt och galopp. så dagen ridpass bestod utav det och han var jätte duktig red fram som vanligt i alla gångarter sen började jag galoppera och jag jobbade med att länga och korta stegen och mycket övergångar ifrån halt och skritt och även trav och var inte alls några större problem ville smita iväg lite men inget annat. och när man jobbar med att öka och länga är det ju mycket lydnad han måste ju lyssna på min hjälper jag ger honom och jag ska kunna göra dom mindre och mindre så att dom inte ens syns och det gick bra i början men sen var jag tvungen att göra större och större hjälper men vet inte riktigt vad det berodde på han kanske var lite taggad. men det är bara att träna så blir det säkert bättre och han blir mera lydig. tycker det är så kul när det går så himla bra och att han bara bli bättre i sina bakben, allting är suveränt.

dagen ridpass imorgon blir framskrittning i skogen sen ridhuset ska bli så kallt imorgon och har ingen lust att sitta och frysa ihjäl, tror inte thriller vill de heller.


12 januari 2010

föralltid vid din sida!! ♥
stallet idag var underbart!! och thriller var enormt duktig idag det var magiskt hela min dag har varit bra förutom att jag saknar min pojkvän som lanar..

ridpasset idag var helt underbart, ibörjan var han lite stel men efter en riktigt uppvärmning vart han riktigt mjuk och fin. gjorde mycket övergångar och även rätt så mycket galopp och thriller jobbade på som en tok han älskar verkligen att arbeta det märks så himla väl på honom. jobbade även liten tagen bakdel för att få han sysselsatt och lite mer undersig och det funkade jätte bra han arbetade på riktigt bra med bakbenen trots att han brukar vara lite efter i dom men han var riktigt duktig. kan inte säga mera än att jag är verkligen super nöjd över honom idag.

pappa var snäll och mockade åt mig så behövde bara göra mat och mysa med honom lite sen gick jag hem.


12 februari

igår la tyvärr vårat internet av så kunde inte skriva. men dagen idag började med ridskola gick jätte bra idag och nästa vecka ska jag ta med mig thriller till ridskolan ska bli skit kul.

stallet igår var jätte mys förutom skogsturen den var bara bråk tjafs och fjantighet. thriller var rädd för precis allt och jag red barbacka medans han skuttade från höger till vänster och jag tog ett stadigt mantag och hoppades på det bästa. galopperade och travade även lite galoppen gick rent åt skogen han skulle sticka eller stå på stället så orkade inte bråka. sista traven var han verkligen skit fin och då vart emelie glad. han ställde sig även och kissa med mig ute i skogen när jag red och det är andra gången han gör det med mig, lite kul att han slappnar av.

snart ska jag till stallet för att rida skulle egentligen ridit ute men det är så kallt att det blir i ridhuset orkar inte frysa ihjäl har gjort det tillräckligt på ridskolan så tycker att jag klarar mig bra, behöver ''köra'' igenom honom lite också. så åter kommer senare.


11 februari

har inte tyvärr inte haft tid att skriva men tänkte skriva om dom här två dagarna idag istället.

9 februari.
red i ridhuset, red inte mera än 30 min joggade lite lät och gjorde övergångar mest för att få honom lyhörd han var jätte duktig hade nog träningsvärk så kändes lite ostabil men kändes betträ emot slutet.

10 februari.
hjärtat fick vila jag var hemma ifrån skolan och mådde inte så bra så han fick vila igår och tror han tyckte det var lika skönt som jag tyckte att det var. borstade och myste med honom länge istället.

dagen idag kommer senare :).

8 februari 2010

jag älskar dig bara mer och mer!!
idag var det skola som vanligt och jag bara älskar min klass den är så jävla bäst !! dagen i skolan gick snabbt och sista timman var det idrott och vi körde basket och självklart var jag med i bästa laget.. efter skolan vart det vidare hem äta lite sen sätta på sig kläderna för att gå till stallet. i stallet hämtade jag thriller på direkten eftersom jag skulle rida på fältet och ville helst göra det innan det blev mörkt. borstade och det sen satte jag på utrustningen sen ut på stall plan och hoppa upp.

dagen ridpass vart på gärdet så det vart alltså ett riktigt fyspass för honom. jag ville ju att han skulle arbeta idag med inte bara loppa och det vart väl lite protester men han var verkligen jätte fin, i höger varvet var det lite svårare men han var fortfarande mycket fin och arbets villig trots all snö. travade mest och galopperade lite och han tyckte det var så himla jobbigt att behöva arbeta han tycker bara att det är jobbigt i huvud taget att vara i sån hög snö men att arbeta vart självklart extra jobbigt. jobbade mest på att få honom låg och i traven var det inga problem men i traven ville han helst dra upp huvudet och öka farten men efter lite om men funkade det stundtals men det är bara att jobba på förstår ju honom också det är ju riktigt jobbigt. jobbade på fältet i ungefär 20-25 min sen vart det att skritta där det var ner trampad snö i 10 min som avskrittning, gjorde även så som framskrittning. jag är verkligen nöjd med honom idag och mer kan jag inte säga. imorgon blir det jogging/dressyr i ridhuset.

efter ridpasset tog jag in honom borstade lite sen fick han gå in i boxen äta sin mat medans jag gjorde matburkarna och gick ner med hö till hagen och när jag hade kommit upp efter att ha lämnat hö så hade han inte ätit klart så jag började fixa iordnig med alla täcken tog bort några som inte behövdes också sånt. sen kom min syster och mockade åt mig jag behövde inte ens fråga henne, jätte snällt utav henne iallafall för medans hon mockade städade jag mitt skåp. jag skurade ur skåpet och det sen putsade lite på utrustningen så nu är det rent och allt på sin plats. när allt var klar kollade jag lite när anna red sen in i stallet igen och gav thriller hans betfor och pussade på honom och nu sitter jag här. 

 tänkte bara berätta att som varje tisdag har vi speciall idrott vilket är speciall idrott dressyr eller speciall idrott hoppning och jag hade haft sepciall idrott hoppning ända fram tills imorgon. eftersom thriller inte har tillräckligt med muskler för att hoppa och vi behöver verkligen dressyren så har jag valt att byta till dressyren för att få med mig thriller så mycket som möjligt. jätte bra träning för både mig och thriller att få rida bland andra nya hästar ny miljö och samtidigt rida ''lektion''. så jag är jätte nöjd med att jag byte nu ska jag bara försöka få så jag kanske kommer dit till varannan vecka ska även prata med ridläraren imorgon också, transport och tid är något som behöver fixas också men jag verkligen hoppas det skulle vara toppen för mig och thriller!! så nu har jag ett litet mål att försöka uppnå.


   

7 februari 2010

såhär kommer thrillers vecka att se ut. mycket skog blir det eftersom det hjälper så himla mycket!. jag kan tänka mig att någonting kommer att ploppa upp så att det blir ändring på schemat men det är ju något ni märker.

måndag- gärdet/skogen arbeta mycket i låg form i alla gångarter.
tisdag- ridhuset dressyr/jogging
onsdag- ridhuset bommar
torsdag- skogstur bara loppa lite
fredag- gärdet/skogen samma som på måndagen
lördag- skogstur köra mycket tempoväxlingar
söndag- vila.

7 februari 2010

idag började inte dagen med en morgon promenad iallafall känner mig trött och seg i kroppen så avstod det. kom till stallet vid 11 mockade och gjorde mat till thriller sen gick jag hem hämtade min syster som ville följa med ut i skogen när jag skulle rida.

dagens ridpass vart ett lungt ridpass i skogen, bara skritt och bara en liten sträcka i trav. jag kände att jag inte riktigt orkade och var trött i kroppen och kunde tänka mig att thriller har träningsvärk sen igår så vart bara att arbeta honom i skritten, rundan tog ungefär 40 min. han var lite fjantig och lite stressad, han taktade aldrig men var väldigt på hela tiden och lite ''jobbig''. i början var han jätte fin vart mera jobbig och det emot slut inte för att jag vet varför men det flög väl i honom någonting haha. jag bara älskar snön och jag älskar hur mycket den hjälper till i ridningen med muskler kondition och allting. sista tiden nu som är kvar av den här underbart höga snön kommer jag absolut tillbringa där med thriller för att få upp så mycket muskler som möjligt. självklart kommer det bli ridning i ridhuset men mestadels i ute i snön, det behövs!!

men efter ridpasset vart det sen in till stallet tog av honom sakerna sen vidare hem eftersom vi skulle ha gäster. nu har vi ätit för och efterätt och jag känner mig ännu tröttare och segare. senare blir det stallet igen ska gå med thriller 30 min eftersom det inte vart så mycket idag sen ska han även få sin betfor.


6 februari 2010

jag kommer föralltid att stå vid din sida, dag som natt, regn som solsken!
dagen idag har varit suverän, vaknade vi 9 och gick ut och gick en timma sen hem åt frukost. väckte sedan min älskling med frukost på sängen och efter han ätit och duschat gick vi ut till mamma och pappa som var ute på tomten och grillade korv dom åt korv medans jag tittade på hah, var inte hungrig. efter det gick jag vidare till stallet började med att ta in honom på direkten för jag ville rida ut. borstade satte på utrustingen sen ut i naturen.

dagen ridpass var i skogen och på gärdet, skrittade fram ungefär 20 min där det var ner trampad snö sen mötte jag upp min älskling och vi gick vidare till sommar hagen där jag red i. thriller vart riktigt trött idag svetten bara rann honom. travade och galopperade lite runt, runt och krävde ingenting speciellt sen gick vi ut ifrån den höga snön skrittade i 5-10 min där det inte var ner trampade snö så han fick pusta ut sen in i hagen igen och när vi kom in igen ville jag få honom att arbeta och det var lättare sagt en gjort det gick jätte bra och han var verkligen skit duktig kan tänka mig att han kommer att ha träningsvärk imorgon lila grabben. miste även 2 bakskydd och det var mina favorit skydd!! får ut i skogen och leta efter dom imorgon. när jag ridit klart i sommar hagen hoppade jag av och gick med honom tillbaka skönt för både honom och mig, det verkligen rann svett ifrån honom. när jag drog min hand under hans mage var det som om han var duschad, haha. bra fysträning för honom om man säger så. kanske var på fältet med pauser ungefär 30 min och det var super bra träning, älskar snö!

efter ridningen satte jag på honom ett mysigt ylletäcke med hals på som han fick stå och mysa i i gången och äta hö samtidigt som jag mockade och gjorde hans mat, när allting sånt vart klart var det mys sen in i boxen och äta lunch maten. byte täcken på honom sen hem. vid 18:00 gick ja tillbaka till stallet bytte ännu en gång täcken och gav honom betfor som vanlig. vi myste lite sen vidare hemma.


5 februari 2010

du gör mig lycklig, lyckligare än någonsin.
idag vart det en dag på ridskolan gick upp klockan 7 och väcktes utav frukost på sängen av min underbara mamma!!. mamma var berättade också att det var 15 minus så vart att ta på sig underställ mjukis byxor och en stor och mysig tröja sen traska iväg till stallet för att byta täcken på thriller. det gick snabbt och jag hann med min buss. var jag på åby ridskola idag men vart ingen ridning för min del utan tittade på dom andra istället och det såg jätte bra ut. pappa hämtade mig på åby vid halv 2 och då åkte vi till finspång titta kakel och hämtade mamma. när jag kom hem sprang jag direkt till stallet tog in honom på direkten då jag ville rida ut och det höll på att bli mörkt men jag hann problemet var bara att det var så himla dimmigt så man såg inte så långt fram.

men dagen ridpass idag gick super skrittade fram 5-10 min sen ut på fältet där det var snö upp över knäna på thriller travade och galopperade i ungefär 20 min sen gick vi därifrån och skrittade av i skogen igen där det inte var så hög snö. thriller var jätte duktig och svettig vart han också och han fick verkligen ta i att arbeta. satte inga krav utan vi travade bara runt och galopperade runt gjorde lite tempo växlingar och liknande men han var så himla duktig igår så det här fick bli han belöning och jag tror att han gillade det.

efter ridpasset kom min underbara älskling och gjorde mig lite sällskap i stallet medans jag mocka och gjorde maten. slängde även ner lite hö också eftersom det var min hö dag idag sen vart det hem och ta en 40 min promenad innan maten. när jag kom hem hoppade jag in i duschen sen åt vi. sen gick jag min älskling & syster till stallet för att ge thriller mat och byta täcken vi gick även ner till ica och köpte lite godis som jag kan unna mig med ikväll hihi. nu säger jag hej för mig för nu blir det mys.


4 februari 2010

du är bäst !!
idag har det varit en underbar dag eftersom det inte har varit någon praktik skrev ju om det i ett tidigare inlägg imorse. idag kom jag till stallet vid 11-12 någon gång mockade och fixade allting innan och när jag hade fyllt på thriller ena brukar med korn tog jag fram dom andra och skulle börja ösa i luzern och vad händer? jo det var slut och jag hade glömt det så fick hälla i det som fanns sen senare på eftermiddagen åkte jag med min faster och köpte foder så han behövde iallafall inte svälta. men när det var klart skulle jag ner i hagen och det var snö över knäna på mig och jag var helt slut tog med mig kameran så tog några kort på honom sen när kompisen i hagen brevid pussades lite över stängslet haha. väl uppe kom min syster vi hjälptes åt och göra iordning honom sen satte jag på hans utrustining vart samma utrustning som igår.

dagens ridpass gick super duper bra är så himla glad. började med skritta fram i skogen 10 min thriller tyckte det var mysigt och min syster gick med mig sen tillbaka till ridhuset tog jag fram 6st bommar som jag använde mig utav på C volten. hade 3 st bommar vid H och 3 st vid M och gjorde massor utav lösgörande och lydnads övningar där i mellan är riktigt nöjd över mig själv att jag fick en sån himla fantasi och varierade hela tiden. i början ville han bara dra upp huvudet och släppa ryggen över bommarna men efter lite övertalning gick han kanon. gjorde massor utav övergånar på den öppna sidan och så vidare. gjorde även lite skritt arbete överbommarna så han inte få en vana över att över bommar är det trav men det funkade bra och han var mycket lyhörd över mina hjälper. vi jobbade även dom olika skolorna också och han var verkligen jätte duktig och jag var så himla nöjd. han var fin i början men i slutet var han underbar ville helst inte sluta rida men valde att sluta då det gick som bäst så vi red i ungefär 45 min men thriller var varm och svettig både mellan bakbenen och mellan frambenen och lite på halsen hihi han som ska vara så svår att få svettig men nu j*vlar har jag allt hittat knappar hihi.

efter ridningen borstade strechade smörjde sen in i boxen gick hem i snabbis sen tillbaka igen för att ta in hästarna min syster hjälpte mig så att det gick snabbt för vid 16:10 skulle vi ta en buss in till stan för att vi skulle testa afro dance på vilbergen träningscenter. kan säga att jag har aldrig svettat så här mycket i hela mitt liv och det har aldrig varit så här kul för den delen heller något jag verkligen kommer att forsätta med och jag rekomenderar det till er häst tjejer & killar och självklart alla andra.. nu blir det sängen och ridskola imorgon.






4 februari 2010

jag vill aldrig vara utan dig!!
dagen igår var lite kaos alla bussar och allting ställdes in och dom flesta skolor stängdes också ner men inte våran inte vi fick sitta där som muppar. men beccas snälla faster eller något hämtade oss så hem kom vi iallafall. när jag kom hem stod mamma och skottade satte på mig thremo byxor och gick ut och hjälpte till och då ber mamma mig hoppa upp på garage taket och skotta? haha. jag hämtade stegen och jag och mamma stod och skottade medans min syster stod inne i huset i värmen och lagade super god tacos så när vi var klara med taget gick jag in och åt sen satte på mig stall kläderna för vidare till stallet. trodde det skulle bli en jobbig och tung dag i stallet men inte det inte jag var lyckligare än någonsin när jag kom dit. jag gjorde i ordning maten för pappa skulle mocka åt mig eftersom jag var så snäll och skottade taket åt honom. sen fixade jag thriller valde att rida barbacka idag och utan graman.

dagen ridpass gick super bra, han var riktigt pigg men vad hade jag förväntat mig? han stod inne i en box hela dagen så jag förstår honom om man säger så. jobbade honom bara i trav och skritt och gjorde mycket övergångar för att få honom lyhörd då han kan bli lite nonchalant men det funkade jätte bra visst han var pigg så ville helst inte skritta men i slutet gick det riktigt bra och han vart verkligen arbetsvillig. red i ungefär 1 timma och när jag hoppade av var han svettig? han som har svårt för att bli svettig vart svettig av att bara skritta och trava? han som liksom har gått i skogen i hög snö sen i lördags och var lika svettig då som idag i ridhuset. det kan ju inte betyda mera än bra, äntligen kommer jag åt honom det där lila extra så han inte kan smita och då blir jobbigt för killen.

efter ridningen borstade jag och strechade sen in i boxen äta betfor och jag traskade hemmåt.

idag skulle det vart praktik men tyvärr inte bussarna går fortfarande inte riktigt som dom ska så vart lite krångligt så blev ingenting och det kanske är bra det? det snöar massor nu och kanske blir ett litet oväder igen? hoppas inte på det. men eftersom det inte var någon praktik idag tog jag på mig mina tränings kläder och tog stavarna och gick ut och gick 1 timma, börjar komma in i det här nu hihi. men idag står thriller iallafall ute och ska ta in honom lite senare så ska vi mysa och rida, jag åter kommer senare.


3 februari 2010

fy fan för snö hela min morgon vart kaos trots att jag var på strålande humör. igår var jag väldigt dum och inte kollade vädret så jag visste inte att det skulle komma ett snöoväder, smart emelie mycket smart. så min morgon började med frukost sen börja fixa sig och sen började jag funderar på om jag verkligen skulle släppa ut honom eller inte var lite tveksam och fattade mitt beslut vid 07:45 och min buss går 08:05. jag bokstavligen sprang till stallet slängde av honom täckena och skulle börja byta och då ser jag ett sms från rebecca där det står att två andra hästar skulle vara inne och då fick thriller också stå in så var bara slänga på alla hans täcken igen och slänga in massor utav hö så han har hela dagen. jag vill inte att han står ute när det blåser och snöar så här mycket det är inte speciellt kallt men att bara stå och spänna sig i hagen ser jag hellre att dom kan stå inne speciellt thriller som är en frusen häst och får inte spänna sig för sin rygg. jag kanske är väldigt överbeskyddande eller någonting men han är den ända jag har och jag gör allt för att han ska ha det bra, trots att det är till överdrift ibland. men jag måste iallafall säga att jag hann med den vanliga bussen och det är jag väldigt glad över och jag sprang som en tok ner till bussen och jag hann men jag var väldigt blöt av all snö och det var inte kul.

dagen idag sluta klockan 16:00 men det får nog bli att gå tidigare eftersom det är kaos med bussarna, inga bussar eller tåg går idag och det är ju också skit så får försöka hitta mig hem på något sätt. idag blir det iallafall ridning och trots kaoset är jag på strålande humör och längtar efter att få gå till stallet!


2 februari 2010

du är mitt allt och det allra bästa jag har, jag älskar dig bara mer & mer för varje dag som går. jag skulle aldrig klara av att vara utan dig på bara 5 månader har du gett mig så himla mycket värme kärlek och lycka. jag kan inte tänka mig att vara utan dig, du är min dröm häst. alla mina mål det är med dig jag vill nå dom med. utan dig skulle allting kännas värdelöst, jag älskar dig min prins!! ♥


2 februari 2010

we have god days and bad days, but all sorts of days so I love you.
usch och fy för den här dagen den har verkligen inte varit bra hittils. började som sagt morgonen med att åa buss till skolan hela min morgonen var ett kaos och allting var tvärimot, mot vad jag ville så där började min usch och fy dag. självklart fick jag dåligt humör på morgonen och det följde med mig ända fram tills skolan, skolan var seg och tråkigt och jag ville bara hem vid 11 tog jag bussen hem gjorde några äreneden sen vart det slänga i sig lite mat och sen vidare till stallet. när jag kom till stallet var hela bädden i boxen uppe och det såg ut som jag vet inte vad och med mitt lila halvdåliga humör redan innan vart inte direkt bättre, stod 30 min och mocka för att ens få det att se skapligt ut och som om inte det stank, usch. men sen vart det göra klart allting sen hämta thriller han ville först inte gå in såg fick i stort sätt dra honom in han har hittat sin stora kärlek i hagen brevid som han alltid står och pussar med när jag kommer. väl uppe i stallet borstade jag och hämta alla saker satte sedan på han de sen ut för att hoppa upp.

när jag skulle hoppa upp slank jag på stigbygeln och poff så låg jag på marken kändes som jag jag vilken sekund som helst skulle explodera. kom sen upp och började skritt iväg thriller var rädd för precis allting och hoppade och skuttade åt alla håll och kanter kunde tro att han var en 3 åring som aldrig varit ute i skogen innan. skulle sen börja trava lite och han var så otroligt hård i mun och tog inte mina hjälper för femöre fick verkligen kämpa mig igenom för att han skulle ta en ända liten hjälp det kändes hopp löst så jag saktade av till skritt och arbetade honom där och vi gick i hög snö och banne mig vilka protester det blev, han tyckte verkligen det var för jobbigt så traskade in i skogen där folk hade gått så han inte behövde lyfta så himla mycket eftersom han tyckte det var jobbigt. red vilse lite här och var men hittade tillbaka kanske lätt vart jag var tog lite trav och galopp men vart inget seriöst då jag inte hade kraft till att bråka. men när vi tog en galopp stack han iväg med mig hade ingen som helst kontroll och fick inte stopp på han hur mycket jag en försökte jag drog och allting för att försöka få honom stanna men det ända han gjorde var att dra upp huvudet och var skit lycklig och efter 5 min fick jag stopp på honom men då höll jag i betsel ringarna!! gud det var verkligen hemskt. skulle sedan gå in till sommar hagen där vi var igår tänkte galoppera lite men icke sa nicka för han vägrade verkligen gå in ditt men efter 15 min försök fick jag äntligen in honom då en gubbe lämnade en pinne åt mig och behövde bara ha den i handen och han traskade då in i sommar hagen utan protester. men resten utav vägen hem bestod utav en väldigt väldigt taggad thriller och en väldigt sur matte på ryggen. det värsta jag vet är att behöva bråka speciellt när han var varit så himlans duktig dom andra dagarna men det är väl bara inse att perioder kommer då & då. men den sista kort sträckan innan stallet var han en lugn och fin häst igen och då kom det fram ett litet smile hihi. så när vi hoppade av var det då en lycklig matte och en svettig häst. kan garantera att imorgon blir det ridhuset för honom och mig nu har vi varit i skogen och nu behöver vi köra igenom lite.

när jag kom in tog jag av hans utrustning satte på täcken sen borstade och myste lite med honom och då var vi allt sams. det var nästan så att han hade lite skuldkänslor tror jag för han var verkligen på mys humör annars älskar han bara mig väldigt mycket hihi. pussade gav honom lite hö och sen vidare hem igen. senare ikväll blir det yoga hoppas mitt onda humör släpper tills dess för det håller kvar sig än, dumma dumma dag säger jag bara vill att den ska vara slut!!. efter yogan blir det stallet igen ge honom betfor sen pussa lite på honom, min älskade häst!!


1 februari 2010

you are amazing !!♥
första dagen på veckan och den har gått prima varit i skolan som vanligt till klockan halv 3. var hemma vid halv 4 någon gång och slängde på mig mina kläder sen vidare till stallet. i stallet sprang jag och tog in honom för hade bestämmt mig för att rida ut i skogen idag igen med min underbara polle. tog in honom fixade iordning honom sen ut i skogen.

dagen ridpass i skogen gick jätte bra han var mer taggad idag än dom andra 2 dagarna han var i skogen. började med att rida i skogen i 30 min i alla gångarter gjorde lite skänkel vikning också i skogen för att hålla honom i fokus hela tiden för att inte vilja takta hela tiden och jag lyckades att hålla honom i fokus. efter att ha ridit honom i 30 min i skogen valde jag att gå ut på fältet och köra lite, och det uppskattades utav thriller. galopperade och travade lite och i traven ville han inte riktigt arbeta men efter 5 min envishet utav mig gick han prima. galoppen ville han bara springa snabbare och snabbare och vart vinglig för att det var lite för jobbigt men han fick springa på som han ville i stort sätt och arbetade honom bara i skritt och trav tyckte att galoppen kunde han ''få'' vara lite ''fri'', han är trots allt häst. han tappade ett bakskydd så var tvungen att hoppa av och hämta det och jag trodde inte att det var så himla högt men det var över knäna på mig och jag kom inte upp när jag bara stod på marken så var tvungen att leta reda på en sten för att ens ha en chans men upp kom jag iallafall och efter det skrittade vi av i skogen sen vidare hem.

efter ridpasset vart det att ta av honom alla saker stretcha och smörja sen fick han gå in i boxen och äta sin lunch. medans han åt fixade jag fixade nytt foder i foder hinkarna. när han ätit klart fick han gå ut i gången igen medans jag mockade, idag var det väldigt lätt mockat och det var jag tacksam för, därför min pojkvän väntade hemma på mig så ville hem till honom. när allting vart klart släpptes han in och jag vidare hem. hemma åt vi lite myste sen vidare till gymmet i blacka för att kolal läget, hela familjen åkte så imorgon ska jag & min syster elin köpa månads kort och testa en månad för att testa med tider och sånt för mig. jag har sån himla tur så min mamma hjälper mig mocka och göra maten så behöver jag bara rida. men vi skusade hem min älskling efter titten på gymet sen hem igen och tog en promenad på 30 min, var även uppe i stallet och slängde i betforen till thriller och pussade på honom massor.


RSS 2.0